Raimo Summanen otti rajusti kantaa Christian Eriksenin tapaukseen venäläismediassa

Jääkiekkovalmentaja Raimo Summanen analysoimassa jalkapalloa? Kuulostaa eksoottiselta yhdistelmältä, mutta niin tapahtui, kun Sport-Ekspress kyseli häneltä EM-jalkapallosta. 

Raimo Summanen on valmentanut kiekkourallaan KHL:n Omskia. Hän tietää Venäjän urheilukulttuurin salat. 

Sport-Ekspress keksi haastatella Summasta Huuhkajista ja jalkapallon EM-kisoista, ja kyllähän sieltä tarinaa tulikin. Summanen korosti sitä, miten iso asia jo EM-kisoihin pääsy oli Suomelle. 

– He ovat jo nyt voittajia. 

"Se on sama jääkiekossa"

Summanen mainitsi myös, että hän pelasi itse jalkapalloa 15-vuotiaaksi asti. Hänellä oli liput viime kesäksi, muttei lähtenyt matkaan enää tänä vuonna. 

– Näimme Tanskaa vastaan, että pallonhallinta ei takaa voittoa. Se on sama jääkiekossa. Vaikka vastustaja hyökkäisi enemmän ja pitäisi palloa tai kiekkoa, sinulla on silti mahdollisuus voittaa. 

Summanen sanoi, että Lukas Hradecky pelasi hyvin, mutta voittoon tarvittiin koko joukkueen yhtenäistä panosta. 

"Ottelua ei olisi pitänyt pelata loppuun"

Summanen otti myös kantaa Christian Eriksenin sairauskohtaukseen. Hänen mielestään oli järkyttävää, ettei televisiokameroita suljettu elvytyksen aikana. 

– Kun alaston cheerleader tai fani juoksee kentälle, kamerat käännetään välittömästi pois. Tässä kamerat suunnattiin suoraan tapahtumaan. 

– Toiseksi, ottelua ei olisi pitänyt pelata loppuun samana päivänä. Se olisi pitänyt siirtää toiseen päivään. 

"Suomella ei ole paineita"

Summasen mielestä Suomesta on kehittynyt hyvä palloilumaa. 

– Meillä oli ennen ongelmia pelata joukkueena, mutta nyt meistä on tullut yhtenäisiä. Nyt meillä on mahdollisuuksia voittaa turnauksia. 

Huuhkajat kohtaa Venäjän keskiviikkona. Summanen ei lähtenyt kuitenkaan veikkaamaan ottelun lopputulosta. 

– Valmentajana ja urheilijana en ennusta tuloksia. En vain voi tehdä sitä. Niin monet tekivät vaikuttavat lopputulokseen. 

– Suomi on vaarallinen, koska sillä ei ole paineita.

Lue myös:

    Uusimmat