Räikköselle iski kummallinen ongelma kesken aika-ajon

Kimi Räikkönen ajoi toisessa perättäisessä aika-ajossa neljänneksi. Hänen edeltään huomiseen Kiinan osakilpailuun lähtevät Lewis Hamilton, Sebastian Vettel ja Valtteri Bottas.

Kärkikolmikon kamppailu oli äärimmäisen tiukka, Räikkönen jäi hieman kauemmas. Ero Lewis Hamiltonin paaluaikaan oli 0,462 sekuntia. Räikkönen oli toisessa aika-ajo-osiossa kaikkein nopein, mutta kolmannessa osiossa hän ihmetteli auton muuttunutta ajotuntumaa. Hän sai silti parannettua aikaansa piirun verran.

MAINOS

Kiinan F1-viikonloppu C Morella!

Sunnuntai: Kiinan GP klo 08.55, ennakkotunnelmat klo 07.30!

Kaikki F1-ajojaksot suorana C More Maxilla ja C More -suoratoistopalvelussa!

Tilaa C More

– Minulla oli lopussa ongelmia etupään kanssa, etenkin ensimmäisessä mutkassa. On ollut hankalaa saada kaikkea osumaan kohdalleen, kun ajaminen rajoittui eilen (sään takia). Emme ole vieläkään siellä, missä haluamme, eli kärjessä, Räikkönen sanoi Ferrarin tiedotteessa.

Kesken aika-ajon hän koki yllättävän ilmiön auton ohjaamisessa.

– Säädöissä on vielä yksityiskohtia parannettavana, ne ilmenevät etenkin kun puristaa kovempaa. Auto on kuitenkin jo parempi kuin Melbournessa. Ohjausmielessä auto ei ollut huono, vaikka alussa kärsin aliohjaamisesta ja sitten, jostain kumman syystä, se vaihtui yliohjaamiseen, Räikkönen selvitti.

C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen sanoo, että Räikkösen kokema ongelma on hoidettavissa pienellä rengaspaineen muutoksella. Myös radan lämpötila vaikuttaa asiaan.

Huomiseen kisaan on ennustettu sadekeliä.





Lue myös:

    Uusimmat