Räikkönen kritisoi tuomiotaan: ”Tuomariston outoja tilanteita”

Kimi Räikkönen ei ymmärtänyt, miksi tuomaristo päätti mätkäistä hänelle kymmenen sekunnin varikkorangaistuksen vaarattoman oloisesta tilanteesta formula ykkösten Belgian osakilpailussa.

Räikkönen jätti hidastamatta vauhtiaan, kun keltaiset liput heiluivat Max Verstappenin Red Bullin jäätyä radan varteen. Ferrari kutsui suomalaisen kymmeneksi sekunniksi varikolle eikä hän pystynyt nousemaan enää neljättä sijaa ylemmäs.


– Ymmärrän, jos auto on jossain vaarallisessa paikkaa, mutta se oli suoralla siellä oikealla, kun menin ensimmäistä kertaa edes ohi siitä, Räikkönen kommentoi C Morelle.

– Enkä mennyt yhtään lujempaa. Vaikea uskoa, että jokainen muu hidasteli. Ei se ollut mitenkään vaarallista, mutta se on vähän noita tuomariston outoja tilanteita. Ne sattuvat välillä kenelle sattuvat.

Belgiassa kisan tuomaristoon kuului myös Mika Salo. Tilanne oli Ferrarille katkera, sillä Räikkönen oli juuri saanut auton toimimaan haluamallaan tavalla ja vauhti oli erinomaista.

– Välillä auto tuntui hyvältä softeilla renkailla ja ultrasofteillakin aluksi, mutta sitten vaikeutui  enkä tiedä miksi, mutta oikeastaan kaikki meni siihen penaltiin, Räikkönen sanoi.

Jutun alaraeunan videolla Räikkönen kommentoi myös lopun upeaa ohitustaan, jolla hän pääsi Valtteri Bottaksen Mercedeksen ohi kisan neljänneksi.


Lue myös:

    Uusimmat