Räikkönen kierteli taktiikkamokaa – studiosta suora tuomio Ferrarille

Kimi Räikkönen ei suostunut myöntämään Ferrarin taktista mokaa tai auton teknisiä ongelmia vaikean Kiinan F1-kisan jälkeen. C Moren studiossa tekninen asiantuntija Ossi Oikarinen oli aivan toista mieltä.

Räikkönen menetti kisassa mahdollisuutensa palkintopallitaisteluun. Suomalaiskuski valitteli voiman puutetta moottorissa. Viestit kovenivat kisan edetessä, kun Ferrari jätti hänet vielä liian pitkäksi aikaa kuluneille renkaille.

Kisan jälkeen Räikkönen oli kuitenkin säyseänä C Moren haastattelussa, kun häneltä kysyttiin, oliko radalla roikottaminen moka tallin puolelta.

– No en tiedä kenen puolelta, mutta olisi meidän nyt pitänyt paljon aikaisemmin pysähtyä. Vaikea sitä on sanoa tässä kohtaa, Räikkönen totesi.

Räikkönen myös kiisti, että moottoriongelmat olisivat syöneet hänen mahdollisuuksiaan kisassa. C Moren asiantuntijan Ossi Oikarisen ilme oli haastattelun jälkeen paljonpuhuva.

– Kimi ei suostunut myöntämään sitä, mutta olihan se taktiikkavirhe siinä mielessä, että Kimi jätettiin aivan liian pitkäksi aikaa niillä kuluneilla renkailla. Siitä lähti koko pallo vyörymään väärään suuntaan, Oikarinen sanoo.

– Ja voimayksikön kanssa oli jotain ongelmaa, kun siitä ei saatu kaikkea tehoa irti.

– Ehkä suurin pointti oli tuossa, kun Kimi sanoi, että eturenkaat loppuivat nopeasti. Jos näin käy ja auto alkaa aliohjaamaan, niin Kimi ei pääse minnekään, Oikarinen kertoo.

Katso jutun videoilta, mistä Räikkösen kisassa oli kyse.

Lue myös:

    Uusimmat