Räikkönen ja Vettel murtavat myytin sadekelin säädöistä

Sekä Kimi Räikkönen että Sebastian Vettel olivat vahvasti sitä mieltä, ettei F1-autoihin tehdä nykypäivänä erillisiä sadekelin säätöjä. Jostain syystä Ferrarin vauhti oli kuitenkin hukassa Monzan kotikisan aika-ajoissa.

MAINOS

Italian F1-viikonloppu
C Morella!

Sunnuntai: Italian GP klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 13.30!

Kaikki F1-ajojaksot suorana C More Maxilla ja C More -suoratoistopalvelussa!

Tilaa C More ja aloita katselu vaikka heti.

Räikkösellä oli kärkikuskeista selvästi eniten hankaluuksia ehjien kierrosten tekemisessä, mutta lopulta hän kuitenkin sijoittui tallikaverinsa edelle seitsemänneksi. Red Bullin rangaistusten myötä Ferrarit lähtevät Italian F1-kisaan ruuduista viisi ja kuusi.

Paalupaikan napannut Lewis Hamilton oli toki vakuuttava, mutta liki 2,5 sekunnin tappio Mercedekselle veti huulet pyöreiksi Ferrarilla.

– Olen ehkä vähän yllättynyt siitä, kuinka kovaa muut menivät. Emme selvästi päässeet samaa vauhtia, Vettel kummasteli Motorsport.comin mukaan.

Saksalaiskuskin mukaan talli ottaa asiasta selvää ja pohtii ylipäänsä, oliko yksittäisestä sadepäivästä mitään opittavaa jatkoa ajatellen. Sunnuntain kisassa sateen uhkaa ei pitäisi olla, ja Ferrarin vauhti näytti perjantain harjoitusten perusteella varsin hyvältä.

Yhden myytin kumpikin Ferrari-kuski ampuu alas: nykyformuloihin ei tehdä erikseen sadekelin säätöjä, kuten ennen oli tapana.

– Ei meillä ainakaan ole mitään märän tai kuivan kelin asetuksia ollut enää vuosiin, Räikkönen totesi C Morelle.

– Auto säädetään menemään niin lujaa kuin pääsee eikä klassisia sadeasetuksia ole enää olemassa. Epäilen, että kukaan säätäisi autoa sateelle tänä päivänä, Vettel komppasi.

Mercedeksen Valtteri Bottas starttaa lähtöruudusta neljä. Hänen edelleen mahtuivat yllättäjät Williamsin Lance Stroll ja Force Indian Esteban Ocon.

Lue myös:

    Uusimmat