Räikkönen arvosteli Bottasta kolarista: "Aikaisessa taas kerran"

Formula ykkösten Azerbaidzhanin GP:n alku oli kuin toukokuun puolivälissä ajetusta Espanjan gp:stä.

Mercedeksen Valtteri Bottas ja Ferrarin Kimi Räikkönen kolaroivat Bakun katuradalla keskenään heti ensimmäisellä kierroksella, kuten tekivät toukokuussa Barcelonassa.

Räikkönen joutui Espanjan gp:ssä keskeyttämään, ja sama kohtalo odotti häntä myös Azerbaidzhanin gp:ssä.

- Auto kärsi törmäyksessä aika pahasti. Sen jälkeen Force Indian kuljettajat kolaroivat keskenään, ja radalle kertyi hiilikuituromua, joka aiheutti rengasrikkoni. Se hajotti myös auton koko pohjalevyn, Räikkönen kertoi.

Hän oli jo valmis keskeyttämään, mutta kun kilpailu ennen puoliväliä keskeytettiin siivoustauon ajaksi, Ferrarin mekaanikot ehtivät korjata Räikkösen menopelin välttävään ajokuntoon.

Lopulta Räikkönen joutui keskeyttämään teknisten ongelmien takia. Hänen mukaansa kakkosmutkan kohtalokas törmäys johtui Bottaksen ajovirheestä.

- Hän jarrutti mutkassa liian aikaisin, taas kerran. Minulla ei ollut kakkosmutkassa mahdollisuutta tehdä paljon mitään toisin, Räikkönen harmitteli.

Kolmannesta ruudusta kilpailuun lähteneen Räikkösen viime kilpailujen menestyskäyrä sojottaa uhkaavasti alaspäin. Hän oli vielä Monacossa paalupaikkansa jälkeen toinen, Montrealissa seitsemäs, eikä nyt herunut MM-pisteen pistettä.

Bakussa voittanut Red Bullin Daniel Ricciardo tyrkkäsi Räikkösen MM-tilanteessa viidenneksi.

- Ei ollut häävi päivä, kun tuli keskeytettyä kilpailu kahteen kertaan, Räikkönen murjaisi.  




Lue myös:

    Uusimmat