Raikas meikki kesäiholle

Meikkitaiteilija Riia Koivisto vastaa joka viikko lukijoiden kysymyksiin kauneudenhoidosta. Tällä kertaa Riia antaa neuvoja erityisesti kesäisiin meikkiongelmiin. Lisäksi hän neuvoo, miten ihon kiiltelyä voi hillitä ja miten piilottaa tummat silmänaluset.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolle täältä!

Vedenkestävä ripsiväri pois

Hei, miten saisin vedenkestävän ripsivärin helpointen pois? Käytän päivittäin vedenkestävää, mutta aina kun yritän ottaa sitä pois ripsistäni, se ei lähde. Olen kokeillut monia silmämeikinpoistoaineita. Ripsiini jää silti kovettunutta ripsiväriä. Tykkään käyttää vedenkestävää, tavallinen kun ei pidä ripsiäni taivutettuina 5 minuuttia pidempään.

Riian vastaus:

Nivean Gentle Waterproof Eye Make-Up Remover poistaa hyvin vedenkestävän meikin. Kostuta vanulappu meikinpoistoaineella, paina ripsiä sillä alaspäin, anna vaikuttaa hetki ja pyyhi maskara pois. Tuote puhdistaa hellävaraisesti mutta tehokkaasti. Testaa!

Jatkuvasti kiiltävä iho

Ongelmana on erittäin rasvainen ihoni. Vaikka käytän L'Oréalin mattameikkivoidetta ja mattapuuteria, ihoni kiiltää aina parin tunnin kuluttua ja olen kuullut ettei ole hyväksi naamalle lisätä kokoajan lisää puuteria. Mikä avuksi? Todella inhottavaa, kun naama tuntuu koko ajan rasvaiselta.

Toinen ongelmani on nenäni, joka on mustapäiden peitossa. On ollut niin kauan kuin muistan, ne eivät ole isoja eivätkä siis näy ellei ihan läheltä katso, mutta mitä niille voi tehdä, saako niitä ollenkaan pois? Ne ovat kirjaimellisesti vallanneet KOKO nenäni.

Riian vastaus:

Kokeile meikinalusvoiteeksi Nivea Young -sarjan Control Shine! Gel Cream -geelivoidetta. Se pitää ihon mattaisena pitkään ja kosteuttaa silti rasvaista ihoasi. Ei ole hyvä lisäillä puuteria liiaksi, koska meikkipohjasta tulee näin päivän mittaan paksu ja tunkkainen. Kokeile seuraavaksi Nivean Matt Touch Foundation meikkivoidetta, jos se toimisi paremmin ihollesi. Se on rasvoittuvalle iholle erinomainen, ohut mutta peittävä meikkivoide.

Mustapäiden poistoon loistava kotihoitokonsti on Nivean Refening Clear-up Strips -liuskat. Aseta puhdistusliuska nenään, leukaan tai otsaan ja repäise se pois vastakkaiseen suuntaan. Mustapäät puhdistuvat ja ihosi kirkastuu. Lue ohjeet huolellisesti ja muista käyttää liuskoja hyvin puhdistetulle iholle. Kokeile, uskon että olet tyytyväinen!

Raikas meikki ruskettuneelle iholle

Hei! Kuinka häivyttää solariumlasien käytöstä jääneet valkoiset silmänympärystöt muuhun ihonväriin sopivaksi, en haluaisi käyttää meikkivoidetta? Miten tehdä raikas meikki ruskettuneelle iholle? Voisitko neuvoa joitakin värejä silmille, huulille ja poskille? Ihoni on selkeästi punertavaan vivahtava ruskea, silmät ovat ruskeat ja hiukset tuhkan ruskeat.

Riian vastaus:

Voit häivyttää lasien jättämät vaaleat silmänympärykset Nivean Stay Real Terra Powder -aurinkopuuterilla. Se toimii tavallisen puuterin tavoin, mutta antaa iholle kivasti väriä. Voit käyttää sitä myös kesämeikissä poskipunan tavoin tai antamaan koko kasvoille raikasta hehkua.

Ruskettuneelle iholle raikas meikki syntyy rajauksella, maskaralla, poskipunalla ja huulimeikillä.

Rajaa silmät Stay On Eye Pencil kynän sävyllä 08 Khaki tai 07 Midnight. Värillisellä rajauksella saat silmän väriäsi kivasti esille ja selviät silmämeikistä pelkällä rajauksella. Taivuta ripset ja meikkaa ne näyttävän pitkiksi kestävällä Extreme Resist Lenghtening 24h Mascaralla.

Levitä poskipuna poskipäille. Kiva sävy rusketuksen korostajaksi on Stay Real Blush 04 Terracotta. Viimeistele kesälook huulipunalla tai kiillolla. Ihania sävyjä löydät Volume Shine Wonder Full -huulikiillosta.

Todella herkulliset värit ovat esim. 06 Coral tai 07 Berry.

Tummat silmänaluset piiloon

Hei! Olen 15-vuotias ja nyt tulevana kesänä olisi omat rippijuhlat ja paljon muitakin juhlia. Ongelmani ovat kokoaikaiset tummat silmänaluset! Peitänpä niitä miten hyvin tai miten usein päivän aikana, ne tulevat koko ajan esiin! Olen kokeillut kaikkia kikkoja, mutta haluaisin melkeinpä kokopäiväisen suojan tummia silmänalusiani vastaan. Kiitos jo etukäteen.

Riian vastaus:

Tummat silmänaluset voivat olla rakenteelliset ja perinnölliset, eli harmikseni joudun sinulle kertomaan, että joudut edelleen turvautumaan peitevoiteeseen ja valokynään tummien silmän alustesi häivyttämiseksi.

Hanki myös silmänympärysvoide, joka vaalentaa tummia silmänalusia. Kokeile Nivean Aqua Sensation Eye Care silmänympärysvoidetta. Se sisältää kurkku-uutetta, joka raikastaa ihon hetkessä. Sen valoa heijastavat pigmentit häivyttävät tummuutta silmien alta. Testaa!

Luomiväri sinertäville silmille

Minkä värinen luomiväri olisi hyvä, jos omistaa sinertävät silmät, jotka eivät kuitenkaan ole tummansiniset vaan enemmän turkoosiin päin viittaavat?

Ja miten kulmakarvat kannattaa värjätä, korostaako tummat vai vaaleat kulmakarvat hienon sinisiä silmiä?

Kiitos!

Riian vastaus:

Kulmien väri olisi hyvä olla saman tummuinen kuin hiustesi sävy. Liian tummat kulmat tekevät helposti katseesta tuiman, liian vaaleat kulmat taas eivät anna kasvoille kohotusta.

Turkoosinsinisille silmille sopivat monet ihanat luomivärisävyt. Kokeile liilaa ja luumua, kanervan sävyä, pronssia ja kultaa sekä kaakaon ruskeaa. Leiki väreillä ja huomaat, kuinka erilailla eri värit tuovat silmiesi kirkkauden esille!

Miten saada finniarvet piiloon?

Hei! Yläasteaikoinani kärsin vaikeasta aknesta. Peruskoulun jälkeen iho tosin rauhoittui ja suurin osa finneistä katosi, mutta finniarvet kuitenkin jäivät muistuttamaan. Mitä siis tehdä esimerkiksi poskipäiden ja otsan kireässä ihossa ilosesti helottaville finniarpikuopille?

Riian vastaus:

Suosittelen sinua varaamaan ajan kosmetologilta. Ammattilainen saa varmasti jo muutamalla hoitokerralla ihosi arpia tasoittumaan ja osaa parhaiten antaa sinulle hoito-ohjeet myös kotiin. Kannattaa panostaa hyvään hoitolaan ja ammatti-ihmisen apuun, saat palkaksi kauniin ihon ja opit hoitamaan ihoasi ihotyypillesi sopivimmalla tavalla.

Onko auringon ottaminen vaarallista?

Tykkään ottaa aurinkoa ja otan nyt kun on jo lämmintä lähes joka päivä aurinkoa noin 1- 1/2 tuntia, joskus pidempään..

Käytän aurinkovoidetta aina, mutta olen luonnostaan vaalea. Lisäksi minulla on hattu ja aurinkolasit. Onko tämä terveydelle haitallista?

Riian vastaus:

Aurinko antaa energiaa! Toki auringolla on haittavaikutuksia ja UV-säteily on vaarallista iholle, mutta suhtautumisesi auringonottoon on niin järkevällä pohjalla, että anna vaan mennä, nauti auringosta kera voiteen, hatun sekä lasien. Ihanaa kesää!

Päivä- ja yövoide nuorelle iholle?

Tarvitseeko nuoren iho sekä päivä- että yövoiteen? Itse käytän samaa voidetta aamuin ja illoin.

Riian vastaus:

Nuorelle iholle sopii erinomaisesti 24h tunnin voiteet, eli samasta purkista voidetta aamuin ja illoin. Jos iho on päivällä rasvoittuva ja illalla kuivan kiristävä, voi nuorikin ottaa yöksi täyteläisemmän voiteen. Kannattaa vaihdella välillä tuotteita ja tunnustella ihoa onko se välillä kuivempi tai rasvaisempi, ja vaihtaa sitten voidetta sen mukaan.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolle täältä!

Lue myös:

    Uusimmat