Raikas juoma kruunaa juhlat

Kesän juhlat eivät ole mitään ilman maistuvia juomia. Tässä mehukkaimmat vinkit sekä alkoholittomiin että alkoholillisiin kesädrinkkeihin!

Yllätä juhlavieraat ylellisillä ja pirteillä juomilla. Booliin, juhlajuomiin ja raikkaisiin alkoholittomiin janojuomiin kannattaa panostaa: pienellä vaivalla yksinkertaisista aineksista saa erinomaisia ja eksoottisia juomia, jotka erottuvat edukseen.

Entä jos hurmaisit vieraat vaikkapa ? Raikas janojuoma syntyy omenamehusta, kivennäisvedestä ja hunajasta!

Kokeile myös karpalo-sitruunaboolia tai vadelma-vichya. Piristävä kesäjuoma on myös jasmiinijäätee.

Taatusti raikas ja kirpeän viileä juhlajuoma puolestaan on , joka vaatii yön yli pakastamisen.

Sami Garamin raikas booli

Kesäjuhliin sopii mainiosti virkistävä ja hedelmäinen juhlabooli, jossa vuorottelevat marjaisat ja sitrushedelmäiset maut.

3 pulloa hapotettua vettä
1 korkillinen marjaisaa limutiivistettä
5 tippaa sitruunavesimaustetta
1 korkillinen tonic-tiivistettä
1 lime
2 mandariinia
1 pss jäisiä puolukoita

Mausta kukin vesi eri makuiseksi ja pilko pestyt lime ja mandariini boolimaljaan. Kaada kylmät limut päälle. Käytä jäisiä puolukoita jääpalojen tapaan. Halutessasi voit lisätä boolin joukkoon kirkasta alkoholia. Nauti hyvässä seurassa heti.

Juhlajuomia siideristä ja kuohuviinistä

Kaupan alkoholittomista tai noin 0,8-prosenttisista siidereistä syntyy kesän kuplivimmat juhlajuomat. ja loihditaan molemmat raikkaista siidereistä

Myös salaisuus on siideri ryyditettynä sitruunalimonadilla ja hedelmämehulla sekä aimo annoksella hedelmiä!

sen sijaan voi tehdä joko siideristä tai kuohuviinistä, maun mukaan. Persikka tuo jännittävän lisän perinteiseen kuohuviiniin.

Sala La Fountainin vinkeillä kuohuviinistä voi myös loihtia suloisen raparperi-mansikkagranitan.

Alkoholilliset juhlaboolit

Valkoviinistä ja väkevistä valmistuu sitruunainen ja siirappisen makea kesäinen juhlabooli. Valkoviinipohjainen booli sopii hyvin kevään ja kesän juhliin. Raikas booli koristellaan tuoreilla mansikoilla ja limen sekä sitruunan kuorilla.

puolestaan on ihastuttava sekoitus makeaa ja kirpeää. Maun salaisuus löytyy punaviinistä, sitruunasta ja vaahterasiirapista. Kannattaa kokeilla!

Sangria on perinteinen kesän juhlajuoma, ja se valmistuu helposti punaviinistä, mehuista, vichystä ja hedelmistä.

Sangria

1 plo halpaa, puolikuivaa punaviiniä
1 ½ dl kirsikkalikööriä
2 dl karpalomehua
2 dl soodavettä/vichyä
paljon jäitä
appelsiinia tai muita sitrushedelmiä
omenasiivuja koristeluun

Täytä iso kannu (tai kaksi, riippuen kannujen koosta) puoleen väliin jäillä. Kaada kannuun ensin likööri. Tämän päälle kaadetaan viini, mehu sekä vichy ja sekoitetaan. Koristele appelsiinin siivuilla ja tarjoa kylmänä.

Teksti: MTV3
Kuvat: SXC ja MTV3

Lue myös:

    Uusimmat