Mainos

Raid-elokuva törmäsi syytöksiin piilomainonnasta

Tammikuun viimeisenä päivänä ensi-iltaan tulossa oleva Raid-elokuva törmäsi loppusuoralla merkillisiin vaikeuksiin. Sosiaali- ja terveydenhuollon tuotevalvontakeskus on lähettänyt tuotantoyhtiö Kinoproduction Oy:lle kaksi erillistä selvityspyyntöä. Toinen koskee tuotevalvontakeskuksen elokuvassa havaitsemaa alkoholimainontaa, toinen tupakkamainontaa.

Raidin tuottaja Claes Olsson pitää tuotevalvontakeskuksen kyselyjä kummallisina. -En oikein jaksa ymmärtää, mistä tässä on kysymys. Jos ajattelee esimerkiksi Juha Mujeen esittämää pornokauppias Sundmania, niin sillähän menee huonosti nimenomaan alkoholin takia. Se mies ei todellakaan ole mikään alkoholimainos. Kenellekään ei varmasti tulisi mieleenkään mainostaa alkoholia Sundmanin kaltaisella hahmolla, Olsson toteaa.

Olsson vertaa Raidia tv:n formulaykkös-lähetyksiin, joissa tupakkamerkit suorastaan vilisevät silmissä. -Ja näkyyhän niitä tv:ssä muutenkin. En vielä tiedä miten tässä käy. Mutta jos joudumme tekemään valmiisiin kopioihin muutoksia, taloudellinen tappio on tuntuva, tuottaja Claes Olsson sanoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.