Mainos

Rahoitusasiantuntija Kreikasta: On helpompi antaa lisää siimaa ja teeskennellä

Saksa lupasi eilen Kreikalle lisää aikaa säästöihin, mutta maa on vastustanut jyrkästi Kreikan lainaehtojen helpottamista.

Aalto-yliopiston rahoituksen professori Vesa Puttonen huomauttaa, että Kreikka ei täytä ehtoja tälläkään hetkellä, eikä maa pysy sovituissa säästötoimissa vaikka yrittäisikin.

– Jos myönnytyksiä ei anneta, Kreikka ajautuu maksukyvyttömäksi. On helpompi antaa lisää siimaa ja teeskennellä, että Kreikalle lainattujen saamisten arvoon ei tarvitse tehdä alaskirjauksia.

OP-Pohjolan pääekonomisti Reijo Heiskanen arvioi, että Kreikkaan syntyy euromyönteinen enemmistöhallitus.

Hän uskoo, että sosialistinen Pasok lähtee mukaan konservatiivisen Uuden Demokratian johtamaan hallitukseen.

Uutistoimistojen mukaan Pasok-puolue on vaatinut laajaa hallituspohjaa, jossa myös säästöohjelmaa vastustava Syriza olisi mukana.

Heiskanen pitää kuitenkin ilmeisenä, Syriza jää oppositioon ja Kreikkaan syntyy enemmistöhallitus, joka pääosin hyväksyy EU:n säästöohjelman.

– Kreikkalaiseen tyyliin tuntuu kuuluvan, että viimeiseen asti pyritään neuvottelemaan, joten hallituksen muodostaminen tuskin käy ihan käden käänteessä.

Uusi Demokratia on luvannut kreikkalaisille, että säästöohjelman ehtoja pyritään lieventämään. Heiskanen epäilee, että Euroopassa suhtaudutaan euromyönteisten puolueiden vaalivoiton jälkeen suopeammin Kreikan auttamiseen.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.