Raaseporin turmasta ei syytettä – kolme varusmiestä ja yksi matkustaja kuolivat kiskobussin ja kuorma-auton törmäyksessä

1:13

Länsi-Uudenmaan kihlakunnansyyttäjä ei nosta syytettä kolmen varusmiehen kuolemaan johtaneesta onnettomuudesta, joka tapahtui Raaseporissa viime vuoden lokakuussa.

Video: Tuhoutuneen kuorma-auton jäänteitä siirrettiin pois turmapaikalta.

VR:n kiskobussi ja Puolustusvoimien kuorma-auto törmäsivät tasoristeyksessä toisiinsa Leksvallin Skogbyssä. Kuorma-auton kuljettajana toimineen varusmiehen epäiltiin syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja kolmeen kuolemantuottamukseen. Turmassa kuoli myös yksi kiskobussin matkustaja.

Huono sää ja näkyvyys

Poliisin tekemän rekonstruktion perusteella syyttäjä totesi, ettei kuljettajalla ollut konkreettista mahdollisuutta nähdä kiskobussia.

– Ei ole todennäköisiä syitä sen tueksi, että kuljettajana toiminut varusmies olisi syyllistynyt liikenneturvallisuuden vaarantamiseen tai kuolemantuottamukseen, syyttäjän tiedotteessa todetaan.

Esitutkinnassa kävi syyttäjän mukaan selvästi ilmi, että onnettomuuden sattuessa sää oli erittäin hankala. Myös kuorma-auton rakenne rajoitti näkyvyyttä ohjaamossa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja