QAnon-liikkeen seuraaja voitti kongressin esivaalit Yhdysvalloissa – levittää hurjia salaliittoteorioita somessa

2:08
Katso myös video: MTV Uutiset kertoi toukokuussa Yhdysvalloissa koronaviruksesta levitettävistä salaliittoteorioista.

Marjorie Taylor Greene voitti kongressin esivaaleissa vastaehdokas John Cowanin Georgian osavaltiossa Yhdysvalloissa tiistaina.

Georgia on republikaanien vahvaa kannatusaluetta. Monet puolueen jäsenet kuitenkin tuomitsivat Greenen kampanjan sen jälkeen, kun tästä levisi kesäkuun jälkeen radikaaleja näkemyksiä sisältäviä videoita. 

Videoilla Greene väittää, että valtion virastot ovat ”islamin valtaamia”, kuinka afroamerikkalaiset ja meksikolaiset ”myyvät huumeita jengeissä” ja että juutalaistaustainen liikemies George Soros teki yhteistyötä natsien kanssa. Jälkimmäinen on suosittu väite oikeiston keskuudessa.

Monet merkittävät republikaanit vetivät tukensa Greeneltä ja asettuivat Cowanin taakse videoiden noustua julkisuuteen. Greene ei pyörtänyt lausuntojaan, vaan kommentoi asiaa Twitterissä.

– Valemedia, Washington DC ja heidän radikaalivasemmistolaiset liittolaisensa pitävät minua vakavana uhkana. En anna heidän nujertaa minua Greene kirjoittaa.

Greenen virallisella Twitter-tilillä on yli 60 000 seuraajaa. Tilillä julkaistaan usein videoita, joissa Greene esittää näkemyksiään suoraan kameralle. 

Greene on yksi useista QAnon-liikettä seuraavista ehdokkaista. Kyseessä on salaliittoteoriaksi luokiteltava aate, jonka ydinajatuksena on istuvan presidentin Donald Trumpin käymä salainen sota kansainvälistä rikollisjärjestöä sekä korruptoituneita poliitikkoja vastaan.

Hänellä uskotaan olevan hyvät mahdollisuudet päästä läpi joulukuun kongressivaaleissa. 

Greenen voitosta kertoi muun muassa The Guardian. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja