Pyhäpata isälle 11.11.2000

Pyhäpata isälle


500-600 g naudan ulko- tai kulmapaistia
2 isoa porkkanaa
1 iso sipuli
4-5 valkosipulin kynttä
2 laakerinlehteä
0,5 tl mustapippurirouhetta
1 tl kuivattua timjamia
1 rkl soijakastiketta
n. 3 rkl tomaattipyrettä
2 rkl vehnäjauhoja
n. 4 dl vettä tai punaviiniä
Lisäksi:
10 pientä sipulia
n.170 g tuoreita herkkusieniä
1 rkl hunajaa
Leikkaa paisti kuutioiksi, porkkanat suikaleiksi ja paloittele sipuli ja valkosipulinkynnet. Laita porkkanat ja sipulit pataan.
Paista lihat paistinpannulla kahdessa tai kolmessa erässä ja kumoa ruskistetut lihat pataan.
Lisää mausteet ja vehnäjauhot pataan. Sekoita. Kaada vesi tai punaviini pataan ja sekoita. Nesteen ei tarvitse peittää aineksia kokonaan.
Hauduta pataa kannen alla liedellä miedolla lämmöllä tai uunissa 175 asteessa n.1,5 tuntia. Sekoita pataa välillä, jos haudutat sen liedellä. Uunissa pohjaanpalamisen vaaraa ei ole.
Kun liha on hautunut kypsäksi ja on pehmeää ja mureaa, tarkista maku. Kuumenna paistinpannu ja ruskista sipulit ja herkkusienet. Mausta ne hunajalla ja kaada pataan. Hauduta vielä n. 10 min. Tarjoa salaatin ja perunoiden kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat