Puutarhapäivillä loistavat ruusut

Pieniä ja suuria tapahtumia luvassa ympäri maata

Toukokuun 24.- 25. vietetään ympäri Suomea Puutarhapäiviä. Puutarha-alan yhdistykset, seurat, yritykset, kaupungit ja kunnat järjestävät silloin puutarha-aiheisia tapahtumia turuilla ja toreilla kautta maan. Luvassa on myyjäisiä, näyttelyitä, taimienvaihtoa, neuvontaa, puutarhakirppiksiä, avoimia ovia alan yrityksiin, kilpailuja, tarjouksia, tuote-esittelyitä ja muuta mukavaa. Ruusun vuoden kunniaksi pääosan useassa tapahtumassa saa ruusu.


Ruusuisia tapahtumia

Vaikka ruusujen kukintaa joudutaan kotipihoilla vielä hetki odottelemaan, on ruusu hyvin esillä useimmissa Puutarhapäivän tapahtumissa. Monet taimienvaihtotapahtumat ja puutarhaliikkeiden tempaukset pyörivät ruusuteeman ympärillä. Tapahtumalistalta löytyy myös ruusu-aiheisia esitelmiä ja ruusuneuvontaa, ruusun istutusnäytöksiä, leikkaus- ja hoito-ohjeita sekä tarjouksia ruusun taimista.

Ihan joka tapahtumassa ruusu ei ole esillä - muutakin kesäistä ja keväistä tapahtumien joukosta löytyy. Puutarhapäivien tavoitteena on saada suomalaiset kiinnittämään hetkeksi huomionsa puutarha-asioihin ja ympäristönsä vihreyteen iloisissa ja positiivisissa tunnelmissa.

Tapahtumat netissä

Lista Puutarhapäivien tapahtumista on julkaistu muun muassa Internetissä Puutarhaliiton ja Puutarha-alan tiedotuskeskuksen sivuilla osoitteessa www.puutarhaliitto.fi/puupaiv.html. Lista on jaoteltu alueittain. Lisää ideoita ja retkikohteita Puutarhapäiväksi löytyy myös juuri päivitetystä Puutarhamatkailuhakemistosta. Hakemisto löytyy osoitteesta www.puutarhaliitto.fi/turismi.html.

Ne, joilla ei ole mahdollisuutta käyttää nettiyhteyttä, voivat tilata monistettua Puutarhapäivän tapahtumalistaa Puutarhaliitosta numeroista (09) 5841 6519, 5841 6518 tai sähköpostitse puutarhaliitto@puutarhaliitto.fi. Kannattaa myös pitää mielessä, että koska kevät tulee eri osiin maatamme hiukan eri aikaan, sijoittuu osa tapahtumista myös muille päiville kuin 24.- 25.5.

Lisätietoja Puutarhapäivästä:
Puutarhaliitto, kotipuutarhaneuvoja Anu Pirhonen, puh. 040 561 3400, (09) 5841 6518 tai tiedotuspäällikkö Paula Ristimäki, puh. (09) 5841 6519, sähköposti puutarhaliitto@puutarhaliitto.fi

(Lähde: Puutarhaliitto)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja