Puukottajan veli oli yhteydessä Saariseen ennen hyökkäystä

Filosofi Esa Saarinen lähetti sähköpostiviestin puukotuksesta epäillyn veljelle päivää ennen maaliskuista puukotusta. Asia selviää poliisin esitutkintamateriaalista.

Saarisen viesti on vastaus viestiin, jossa veli pahoitteli epäillyn käytöstä Saarisen luennolla tammikuussa. Tuolloin epäilty kimpaantui luennolla, koska koki, ettei Saarisen näyttämä pätkä elokuvasta liittynyt luennon aiheeseen.

Veli kirjoitti pahoitteluviestissään, että epäilty oli aiemmin ollut Saarisen fani, mutta hänen elämäntilanteensa oli sen jälkeen keikahtanut. Veli viittasi epäiltyyn läheisenä kaverinaan. 

– Nyt tilanne on rauhoittunut. Kyse ei siis ollut opetuksistasi tai persoonastasi vaan aivan muusta ja suuremmasta kokonaisuudesta, veli kirjoitti.

Saarinen vastasi viestiin 4. maaliskuuta. 

– Arvostan tätä ja olen kosketettu, että tuot asian tyylikkään tahdikkaasti näin esiin. No hard feelings!

5. maaliskuuta Saarista puukotettiin Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella Espoossa. Saarinen itse pyysi poliisia selvittämään, olisiko hänen viestinsä voinut vaikuttaa epäillyn haluun puukottaa häntä.

Saarisen mukaan veljen viesti vaikutti myös hänen asenteeseensa. Saarinen arvelee, että hän olisi suhtautunut epäiltyyn varautuneemmin, jos ei olisi arvellut, että häiriköijä on pahoillaan käytöksestään.

Esitutkinnassa veli on kuitenkin kertonut, ettei epäilty voinut olla tietoinen Saarisen vastauksesta.

21-vuotiasta nuorukaista syytetään murhan yrityksestä. Asian pääkäsittely oli eilen Espoon käräjäoikeudessa. Nuorukainen passitettiin mielentilatutkimukseen.

Lue myös:

    Uusimmat