Mainos

Putinin puolueen kannatus romahti, kommunistit rynnistivät

Venäjän valtapuolueen kannatus on romahtanut tämän päivän vaaleissa.

Kun noin kuudesosa äänestysalueista on ilmoittanut tuloksensa, Yhtenäisen Venäjän ääniosuus oli vajaat 46 prosenttia. Viime vaaleissa puolue sai yli 64 prosenttia äänistä.

Muut kolme äänikynnyksen ylittänyttä puoluetta lisäsivät kannatustaan. Toisena laskennassa olivat kommunistit yli 20 prosentin saaliilla. Puolueen kannatus lähes kaksinkertaistui.

Vaikka Yhtenäinen Venäjä uhkasi menettää enemmistönsä parlamentissa, pääministeri Vladimir Putin vakuutti vaalituloksen takaavan Venäjän "tasapainoisen" kehityksen.

Eri puolilta Venäjää raportoitiin vaaleihin liittyvistä väärinkäytöksistä. Eho Moskvy -radioaseman toimittaja Timur Olevski kertoi blogissaan, miten Moskovassa manipuloitiin tuloksia lahjomalla opiskelijoita:

– Opiskelijoita kehotettiin liimaamaan passiinsa kuvan viereen pieni omenatarra ja hakemaan äänestyslippunsa tiettyjen äänestyspaikkojen tietyistä pöydistä huomiota herättämättä.

Olevskin mukaan opiskelijoille oli luvattu kullekin 4000 ruplaa eli noin sata euroa siitä, että he kävisivät äänestämässä 45:ssä eri äänestyspaikassa. Paikat oli ennalta määrätty.

– Äänestäjälistoista vedetään yli vieraita sukunimiä ja annetaan puhdas äänestyslippu. Kukaan ei kysele mitään. Opiskelijoille luvattiin, että poliisi ei puutu asiaan, Olevski kirjoitti.

Olevskin kirjoitus julkaistiin poikkeuksellisesti muualla kuin radioaseman omilla sivuilla. Samoin kun monen muunkin vaaleihin kriittisesti suhtautuvan venäläisviestimen, myös Eho Moskvyn sivut joutuivat verkkohyökkäyksen kohteeksi.

(MTV3 - STT )

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.