Putinille sataa nyt kotimaassa ennennäkemätöntä kritiikkiä – rohkea ulostulo suorassa lähetyksessä: "On mahdotonta päihittää Ukraina"

Putinille satelee nyt kritiikkiä kotimaassa aivan uudella tavalla:"Täytyy ymmärtää, että on mahdotonta päihittää Ukraina" 2:54
Keskusteluohjelmassa tunteet kuumenivat: Katso videolta ex-kansanedustajan poikkeuksellinen avautuminen suorassa lähetyksessä.

Venäjän johto ei ole pystynyt peittelemään kansalta epäonnistumistaan Ukrainan vastahyökkäyksessä.

Merkittävät tappiot ovat johtaneet siihen, että yhä useammalta suunnalta on alkanut kuulua soraääniä presidentti Vladimir Putinin toimia kohtaan. Muun muassa Moskovan ja Pietarin kaupunginvaltuustoissa on laitettu alulle vetoomukset, joissa vaaditaan Putinia syytteeseen maanpetoksesta.

Lisäksi yksi Venäjän päätelevisiokanavista, NTV, näytti televisiossa maanantaina keskusteluohjelman, jossa avoimesti kritisoitiin Putinin tekemiä virheitä "erikoisoperaatiossa".

Tähän saakka Venäjällä ei juurikaan ole uskallettu julkisesti kyseenalaistaa Venäjän hyökkäyssotaa.

Entinen liberaali kansanedustaja Boris Nadeždin sanoi ohjelmassa, että Venäjän tulisi joko pyrkiä neuvotteluihin tai määrätä yleinen liikekannallepano.

Nadeždinin mukaan tämänhetkisellä kalustolla sodan voittaminen ei onnistu.

– Me olemme nyt siinä pisteessä, että täytyy ymmärtää, että on mahdotonta päihittää Ukraina, hän kertoo.

Katso artikkelin videolta, kuinka kiivasta keskustelua Venäjän valtiollisella televisiokanavalla käytiin Putinin toimista.

Jutun otsikosta ja sitaatista korjattu kirjoitusvirhe klo 18.26.

Lue myös:

    Uusimmat