Mainos

Putin uudenvuoden puheessaan: "Vuosi ei ollut yksinkertainen"

1:42

Venäjän presidentti Vladimir Putin toteaa uudenvuoden puheessaan, ettei kulunut vuosi ollut yksinkertainen. Puhe näytetään perinteisesti keskiyöllä Venäjän kullakin aikavyöhykkeellä.

– Vuosi 2016 ei ollut yksinkertainen, mutta kohtaamamme vaikeudet toivat meidät yhteen ja paljastivat valtavat mahdollisuuksien voimavarat liikuttaessa eteenpäin. Mikä tärkeintä, uskomme itseemme, voimaamme ja maahamme. Teemme töitä ja menestymme, Vladimir Putin totesi puheessaan.

Putinin puheen katsominen kuuluu monen venäläisen uudenvuoden perinteisiin. Sitä seurataan televisiosta niin kotona kuin baareissa ja ravintoloissa.

Etukäteen nauhoitetun puheen päätteeksi Kremlin kellot lyövät 12 kertaa ja Venäjän kansallislaulu kajahtaa ilmoille.

Kysely: Uusi vuosi mennyttä parempi

Tutkimuskeskus Levadan kyselyn mukaan 70 prosenttia venäläisistä aikoo juhlistaa uutta vuotta kotona läheistensä kanssa. Uusi vuosi on venäläisille suomalaisten joulua vastaava perhejuhla.

Toisessa kyselyssä Levada tiedusteli kansalaisilta tunnelmia tulevasta vuodesta. Valtaosa venäläisistä vastasi uskovansa, että uusi vuosi on mennyttä parempi. Edellisiin vuosiin verrattuna yhä harvempi uskoo, että Venäjä sotisi tulevana vuonna naapurimaiden tai Naton kanssa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.