Mainos

Putin ja Halonen keskustelevat teknologiahankkeista ja EU-suhteista

Venäjän presidentti saapuu epäviralliselle vierailulle Tarja Halosen luokse Naantalin Kultarantaan ensi viikolla.

Venäjän presidentti Vladimir Putinin ja presidentti Tarja Halosen ensi viikon tapaamisessa asialistalla ovat muun muassa ympäristöyhteistyö ja EU-suhteet.

Kansliapäällikkö Jarmo Viinasen mukaan presidentit keskustelevat myös maiden välisestä yhteistyöstä huipputeknologian alalla, kahdenvälisistä suhteista, hyvästä naapuruudesta ja strategisesta kumppanuudesta.

- Keskustelu on epämuodollista. Tarkoitus on jatkaa siitä, mistä aiemminkin on puhuttu. Intressinä on kehittää maiden välisiä suhteita edelleen, toteaa Viinanen.

Putin saapuu kaksipäiväiselle Suomen vierailulleen maanantaina presidentti Tarja Halosen kutsusta. Epävirallisella vierailulla oleva Putin yöpyy näillä näkymin presidentin kesäasunnolla Naantalin Kultarannassa. Vierailun ohjelmassa on tämänhetkisten tietojen mukaan keskustelujen lisäksi muun muassa tutustuminen Turkuun, vierailu Turun yliopistolla sekä lounas, jonka ruokalistaa ei ole vielä päätetty.

Presidenttien tapaaminen on Putinin toinen vierailu Suomessa. Hän kävi Suomessa ensimmäisen kerran vuoden 2001 syyskuussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.