Putin-ideologi luennoi Helsingissä Suur-Venäjästä

Kansallismielinen venäläinen politologi Aleksandr Dugin vierailee Suomessa. Ristiriitoja herättävä professori puhuu Helsingissä seminaarissa, jonka aiheena on Suur-Venäjän rakentaminen.  

Duginin odotetaan kertovan ajatuksiaan Suomen asemasta idän ja lännen välillä.   

Seminaarin järjestäjien mukaan Dugin on Venäjän johtavia poliittisia ajattelijoita. Seminaaria on ollut järjestämässä dosentti Johan Bäckman.   

Dugin on konservatiivi, joka ihailee ortodoksisuutta ja Venäjän 1800-luvun imperiumia. Hän on täysin rinnoin kannattanut Venäjän toimia Ukrainassa. Jotkut näkevät hänen ajatustensa vaikuttaneen suuresti Venäjän nykypolitiikkaan. Esimerkiksi Foreign Affairs -julkaisu on jopa otsikoinut hänet Putinin aivoiksi.  

Toisten arvioiden mukaan Duginin vaikutusvaltaa liioitellaan. Esimerkiksi maanpuolustuskorkeakoulun emeritusprofessori Alpo Juntusen mielestä Dugin on tehnyt itsestään tärkeämmän kuin hän onkaan.  

-Häneltä voidaan tietenkin saada ideoita, mutta ei hänen asemansa ole sellainen, että Venäjän hallitus toimisi hänen ohjeidensa mukaan, Juntunen sanoi muutama päivä sitten STT:n haastattelussa.  

Lue myös:

    Uusimmat