Puolustusvoimien maastoautolla taksia päin ajaneelle miehelle tänään tuomio

Polustusvoimien työntekijä ajoi päin taksia Tampereella maaliskuussa – jutun käsittely alkoi Pirkanmaan käräjäoikeudessa 0:57
Maaliskuussa taksin kanssa kolaroinut Puolustusvoimien työntekijä kärjäjäoikeudessa kesäkuussa.

Törmäys johti 54-vuotiaan taksikuskin kuolemaan.

Syyttäjä vaatii 20-vuotiaalle Panssariprikaatin kouluttajana työskennelleelle miehelle tuomiota muun muassa taposta. 

Syytteen mukaan Puolustusvoimien maastoautolla oli kolarihetkellä vauhtia noin 160 kilometriä tunnissa.

Turma sattui maaliskuussa. 

Syytteen mukaan kouluttaja oli aiemmin turmayönä mennyt työpaikalleen Hattulan Parolannummella sijaitsevaan Panssariprikaatiin, ottanut luvatta Puolustusvoimien Toyota Hilux -maastoauton haltuunsa ja lähtenyt ajamaan Helsinki–Tampere-moottoritietä pohjoiseen kohti Tamperetta.

Matkalla mies soitti hätäkeskukseen ja kertoi, että hänellä on hallussaan 9-millimetrinen pistooli ja hän käyttää sitä, jos poliisi pysäyttää hänen ajonsa. Mies ajoi lähes koko matkan maasturin maksiminopeutta eli 160 kilometriä tunnissa, syytteessä sanotaan.

Poliisin esitutkintapöytäkirjan mukaan syytetty myös kuvasi ajonsa aikana videoita ja julkaisi ne Snapchatissa.

Lopulta mies törmäsi Tampereella Lempääläntien ja Kuokkamaantien valoristeyksessä edessään hiljaa ajaneeseen taksiin. Taksia kuljettanut 54-vuotias mies kuoli saamiinsa vammoihin.

Myöntää törkeän huolimattomuuden

Kirjallisessa ennakkovastauksessaan käräjäoikeudelle mies kiisti syyllistyneensä tappoon, mutta myönsi törkeän kuolemantuottamuksen. Muut syytteet hän myönsi..

Syyttäjän mukaan kouluttajan täytyi käsittää, että hänen toimintansa todennäköisesti johtaa onnettomuuteen, jossa joku voi kuolla. Miehellä oli syytteen mukaan 1,25 promillea alkoholia veressään onnettomuushetkellä.

Syytetty kiisti tahallisen henkirikoksen vastauksessaan. Hänen mukaansa ajamisen todennäköisenä seurauksena ei ollut kuolemaan johtanut liikenneonnettomuus.

–  (Syytetty) on toiminut törkeän huolimattomasti vaihtoehtoisessa syytteessä mainituin tavoin, hänen vastauksessaan sanottiin.

Syyttäjä vaatii vaihtoehtoisena syytteenä miehelle rangaistusta törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Syytetty oli määräaikaisena kouluttajana töissä Puolustusvoimissa Panssariprikaatissa Hattulassa.

Julkisen nimikirjanotteensa mukaan hän on aliupseeri, jonka varusmiespalvelus päättyi viime vuoden kesäkuussa. Hän aloitti sen jälkeen määräaikaisena kouluttajana Panssariprikaatissa.

Lue myös:

    Uusimmat