Puolustusvoimien ex-komentaja MTV Uutisille: Venäjän liikekannallepano tulee olemaan kuukausien projekti: "Asevarastot ovat pakostakin rajalliset"

1:41
Puolustusvoimain entinen komentaja Jarmo Lindberg kertoo, miksi täysi liikekannallepano Venäjällä ei toimisi.

Puolustusvoimain entisen komentajan mukaan Venäjällä ei ole aikaa kouluttaa uusia sotilaita täysin tyhjältä pohjalta.

Venäjällä menee viikkoja tai kuukausia ennen kuin osittaisen liikekannallepanon vaikutus näkyy rintamalla, arvioi Puolustusvoimain entinen komentaja Jarmo Lindberg

– Ensin heidät pitää saada kutsuttua, sitten pitää antaa koulutus – – sitten heidät pitää aseistaa ja sitten heidät pitää siirtää sinne Ukrainan alueelle, Lindberg summaa liikekannallepanon vaiheita.

Ketä tahansa rintamalle ei voida myöskään lähettää, vaan tässä vaiheessa sotilaalla on oltava jonkinlainen pohjakoulutus.

– Eihän tässä ole aikaa enää lähteä nollasta liikkeelle. Peruskoulutus on oltava ja vielä erikoiskoulutus, kuten tässä on tänään mainittu.

Uusille joukoille jaettavat aseet eivät myöskään tule Lindbergin mukaan olemaan Venäjän armeijan parasta kalustoa.

– Vaikea sanoa, löytyykö yksittäiselle sotilaalle vielä rynnäkkökiväärejä. Voihan niitä olla siellä varastossa rasvoissa. Se, että olisi moderneja panssarivaunuja, ilmatorjuntajärjestelmiä ja ohjuksia – kyllä ne on varmasti jo heitetty peliin. Asevarastot ovat pakostakin rajalliset tässä vaiheessa.

Katso yltä, miten Lindberg arvioi Venäjän mahdollisuuksia täydelliseen liikekannallepanoon. Alla olevalta videolta näet Lindbergin koko haastattelun Viiden jälkeen -ohjelmassa.

8:28
Venäjä julisti osittaisen liikekannallepanon. Mitä tapahtuu seuraavaksi?

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja