Puolustusministeri Häkkänen: Venäläisten kiinteistöhankinnat Suomessa kiellettävä kokonaan

Puolustusministeriö on selvittänyt venäläisten kiinteistökauppojen täyskieltoja – Antti Häkkänen kertoo videolla, mitä vaihtoehtoja on ilmennyt 0:47
Katso myös: Puolustusministeriö on selvittänyt venäläisten kiinteistökauppojen täyskieltoja – Antti Häkkänen kertoo videolla, mitä vaihtoehtoja on ilmennyt.

Puolustusministeri Antti Häkkänen (kok.) on asettanut työryhmän arvioimaan mahdollista venäläisiin yhteisöihin ja Venäjän kansalaisiin kohdistuvaa kiinteistönhankinnan täyskieltoa sekä valmistelemaan sitä koskevaa lainsäädäntöä.

Antti Häkkäsen mukaan venäläisten kiinteistöhankintaan tarvitaan täyskielto.

– Tiedämme, että Venäjä voi pyrkiä hyödyntämään myös kiinteistöomistuksia tietynlaisiin vaikuttamisyrityksiin, Häkkänen sanoo ministeriön tiedotteessa.

– Sitä, millaisista omistuksista voi muodostua ongelmia, on vaikea kontrolloida ja arvioida ennakkoon. Siksi hanke lähtee täyskiellosta, johon katsotaan lainvalmistelussa tarpeelliset poikkeukset. Työryhmän työn edetessä näemme missä muodossa lakia voidaan viedä eteenpäin.

Hallitusohjelman tavoitteisiin on kirjattu EU- ja Eta-alueen ulkopuolisten tahojen kiinteistönhankintaa ja -hallintaa koskevan sääntelyn riittävyys. 

Lisäksi hallitus selvittää mahdollisuudet nykyistä tehokkaampaan jälkikäteiseen puuttumiseen ja kontrolliin yhteiskunnan turvallisuuden ja huoltovarmuuden kannalta keskeisen omaisuuden osalta.

Poikkihallinnollisen työryhmän toimikausi päättyy maaliskuun lopussa.

Lue myös:

    Uusimmat