Puolueiden vaaliohjelmissa samat kouluteemat

Kunnallisvaaleihin valmistautuvat puolueet peräävät muun muassa laadukasta perusopetusta ja koulutusresurssien lisäämistä.

Eduskuntapuolueiden kunnallisvaaliohjelmissa toistuvat samankaltaiset koulutuspoliittiset tavoitteet. Suosittuja aiheita ovat lähikoulut, laadukas perusopetus, pienet ryhmäkoot ja toimivat oppilashuoltopalvelut.

Vihreä Liitto korostaa tasa-arvoa, jota vahvistavat kattava lähikouluverkko ja kohtuullinen koulumatka. Keskusta kannattaa varsinkin nuorimpien oppilaiden pääsyä lähikouluun. SDP tarjoaa lähikoulujen vahvistamiseksi ideaa, jossa koulut toimisivat oman alueensa monitoimikeskuksina.

Useimmat puolueet peräävät myös laadukasta perusopetusta ja koulutuksen resurssien lisäämistä. Myös koulujen ryhmäkoot puhuttavat useita puolueita. Kristillisdemokraattien mielestä opetusryhmien tulee pysyä kohtuullisen kokoisina. Kokoomuksen mukaan opettajilla pitää olla tarpeeksi aikaa oppilaalle riittävän pienessä opetusryhmässä. Myös RKP kannattaa pieniä ryhmäkokoja, joissa kaikki oppilaat huomioidaan.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat