Puolueiden rahoitusilmoitukset kohtalaisen hyviä – silti puutteita löytyy, arvioi VTV ja kehottaa täsmentämään raportteja

Valtiontalouden tarkastusvirasto (VTV) arvioi, että puolueiden rahoitusilmoitukset noudattavat säännöksiä kohtalaisen hyvin ja rahoituksen läpinäkyvyys on parantunut. VTV:n mukaan puutteita esiintyy silti edelleen, ja virasto kehottaa jälleen puolueita täsmentämään raportointiaan.

Puolueet ilmoittivat saaneensa VTV:n vuosittaisen puoluerahoituksen valvontakertomuksen mukaan viime vuonna eri tahoilta tukia noin 3,6 miljoonaa euroa sen lisäksi, että ne saivat valtiolta avustuksia eli puoluetukea 35,5 miljoonaa euroa.

VTV:n mukaan puolueorganisaatiot ovat korjanneet aiempien vuosien rahoitusilmoituksiaan tarkastusten seurauksena. Rekisteriin ilmoitettiin täydennyksiä aiempien vuosien tukiin 0,7 miljoonaa euroa.

–  Silti havaitsimme jälleen lukuisia suorituksia, joista ei ollut tehty lain vaatimia ilmoituksia, kertoo VTV:n johtava tilintarkastaja Klaus Krokfors tiedotteessa.

Video: Valtiontalouden tarkastusvirasto on ollut viimeisen vuoden ajan otsikossa tiuhaan koskien ex-pääjohtajan oikeusjuttua. Näin Tytti Yli-Viikari ja syyttäjä kommentoivat tapauksen tuomiota tuoreeltaan MTV Uutiset Livessä. (28.1.2022)

Näin syyttäjä ja Tytti Yli-Viikari kommentoivat tuomiota – Yli-Viikari tyytymätön tuomioonsa 5:19

Lue myös:

    Uusimmat