Puolassa syntyneet kuutoset saivat lääkäritkin ymmälleen: Vauvoja syntyi "yksi liikaa"

Puolassa syntyi maanantaina äärimmäisen harvinaiset kuutoset, kaksi poikaa ja neljä tyttöä. Lääkärit kertovat ihmetyksestään, kun vauvoja syntyikin enemmän kuin oli odotettu.

Maan ensimmäiset kuutoset syntyivät Krakovan yliopistollisessa sairaalassa niin vanhempien kuin lääkärienkin yllätykseksi. Uutistoimisto Reutersin mukaan kaikki olivat odottaneet viittä vauvaa syntyväksi – mutta toisin kävi.

– Kuvittelepa tämä: olimme jo aikaisin aamulla valmistautuneet auttamaan maailmaan viisi pientä kansalaista. Olemme leikkaussalissa, jossa on viisi lääkäritiimiä valmiina hoitamaan viittä lasta. Lapset syntyvät yksi kerrallaan, kunnes kaikki viisi paikkaa on täytetty. Ja sitten aivan yhtäkkiä käy ilmi, että vielä yksi on odottamassa vuoroaan, kuvaili vastasyntyneiden klinikan johtaja Ryszard Lauterbach Reutersille.

Lauterbachin mukaan lapset syntyivät jo 29. raskausviikolla, mutta olivat kuutosiksi jopa yllättävän hyvässä kunnossa. Vauvoissa havaittiin kuitenkin keskushermoston ja hengityselimistön kehittymättömyyttä. Oireet ovat tyypillisiä ennenaikaisesti syntyneille lapsille.

Kuutosten nimet on jo päätetty

Lääkärien mukaan vauvat joutuvat vielä viettämään tovin sairaalassa. He toivovat, että lapset pääsevät kotiin 2,5–3 kuukauden ikäisinä.

– Olemme tehneet valmisteluja kotona viisi lasta mielessämme, joten tästä lähtien meidän pitää järjestellä asioita hieman uusiksi, sanoi lasten äiti Klaudia Marzec.

Äidillä on lapsille jo nimet mietittynä: Filip, Tymon, Zofia, Kaja, Nela, Malwina.

Lue myös:

    Uusimmat