Mainos

Puolanka keksi hilpeän pessimistisen tyylin toivottaa turistit "tervetulleiksi": Vielä ehdit kääntyä pois

Puolangan kunta Kainuun pohjoisosassa houkuttelee turisteja vierailulle varsin erikoisella tavalla. Juhannusta ennen kuntaan vievien teiden varsille alkoi nousta hilpeitä ulkopaikkakuntalaiset tervetulleksi toivottavia kylttejä.

Ensimmäinen kyltti sijaitsee Puolangalta Ouluun noin viisi kilometriä, toinen Puolangalta Kajaaniin päin noin kolme kilometriä.

Puolangan elinkeinopäällikkö Heikki Kanniainen kertoo, että kunnassa on kahden viime vuoden aikana kehitetty digitalisuutta ja markkinoinita. Puolangalla on tunnetusti jo olemassa vahva, hyvällä huumorilla toteutettu pessimismi-brändi, ja tähän haluttiin keksiä jatkoa.

– Me haluttiin erottautua näistä perinteisistä tervetuloa toivottavista kylteistä, joten näissä uusissa kylteissä pessimismi-brändi elää jälleen vahvasti, Kanniainen kertoo naureskellen.

Kylteissä lukee: Seuraavana Puolanka. Vielä ehdit kääntyä pois ja Kohta on Puolanka. Aja nopeasti ohi.

Myönteistä palautetta somessa

Sosiaalisesssa mediassa kylteistä on Kanniaisen mukaan tullut runsaasti palautetta ja perästä on kuulunut pelkkää positiivista.

– Sosiaalisessa mediassa on kuvattu kylttejä, tykätty kylteistä ja jaettu kylttejä, mikä on hieno asia. Sitä me haluammekin, että kunta tunnetaan entistä paremmin. 

Puolanka on jo ainakin nimeltään melko tunnettu pitäjä. Itse pääministeri Juha Sipilä kasvoi ja vietti nuoruutensa Puolangalla. Paikka sijaitsee noin 125 kilometriä Oulusta itään ja sadan kilometrin päässä Kajaanista, alueen maakuntakeskuksesta.

Kanniaisen mukaan kylttejä ei ole kiirettä ottaa pois. Pilke silmäkulmassa hän uskookin niiden pysyvän tien laidassa vähintään seuraavat 10-50 vuotta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.