Mainos

Puolan presidentti aloitti vierailunsa

Puolan presidentti Aleksander Kwasniewski ja rouva Jolanta Kwasniewska ovat aloittaneet valtiovierailunsa Suomeen.

Presidentti ja rouva Ahtisaari ottivat vieraat vastaan Presidentinlinnan edustalla iltapäivällä. Vastaanottojuhlallisuuksien jälkeen oli vuorossa presidenttien viralliset keskustelut. Kwasniewski tapaa myös pääministeri Paavo Lipposen ja eduskunnan puhemiehen Riitta Uosukaisen. Keskusteluissa on määrä käsitellä muun muassa EU:n laajentumista ja Itämeren alueen yhteistyötä. Vierailu jatkuu huomenna Helsingissä ja keskiviikkona Tampereella.

Ahtisaari: Suomi kunnioittaa Puolan Nato-jäsenyyttä

Presidentti Martti Ahtisaaren mukaan Suomi kunnioittaa Puolan päätöstä liittyä Natoon. Ahtisaari sanoi tänään Suomeen valtiovierailulle saapuneen Puolan presidentin Aleksander Kwasniewskin kanssa pitämässään lehdistötilaisuudessa, että Suomi on korostanut, kuinka jokaisen maan täytyy itse päättää omista turvallisuusratkaisuistaan.
-Kunnioitamme Puolan omaa ratkaisua. Olemme tyytyväisiä, että Puola on päässyt siihen, mihin Puola on pyrkinyt, Ahtisaari sanoi. Ahtisaari korosti, että myös Suomen ottamaa kantaa on yleisesti arvostettu rakentavana nimenomaan Euroopan nykyisessä tilanteessa.

Ahtisaarelta kysyttiin, mitä Suomen kantaan on vaikuttanut Venäjän naapuruus:
-On tietysti selvää, että olemme hyvin tietoisia siitä, että Venäjä suhtautuu varsin ynseästi Naton laajentumiseen. Mutta on myös tärkeää, että Venäjällä on Naton kanssa yhteistyösopimus ja se alkaa yhä enemmän osallistua yhteisiin rauhankumppanuusohjelmiin, Suomen presidentti sanoi.

Puolan presidentti kiitti Suomea myönteisestä suhtautumisesta maan Nato-jäsenyyteen ja sille sekä muille Keski-Euroopan maille annetusta tuesta EU:hun pääsemiseksi. Kwasniewski korosti myös Puolan ja Suomen halua olla yhteistyössä Venäjän kanssa poliittisesti ja taloudellisesti. Hänen mielestään Venäjä pitäisi kytkeä mukaan laajaan yhteistyöhön Euroopan rakenteiden kanssa.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.