Mainos

Puolan halliturmassa jo 65 uhria

Puolalaisen näyttelyhallin romahduksessa on kuollut ainakin 65 ihmistä.

Puolan Chorzowin eilisen halliromahduksen uhrimäärä on noussut 65:een, paikalliset viranomaiset kertovat. Määrän uskotaan vielä nousevan.

Viranomaisten mukaan raunioista on nyt vedetty ulos 65 ihmisen ruumiit. Loukkaantuneita on yli 140. Näyttelyhallin katto romahti eilen luultavasti lumen painosta Etelä-Puolassa.

Pelastusviranomaiset pelkäävät kuolleiden määrän yhä nousevan raivaustöiden edetessä. Alueella on kirpeä pakkanen, mikä vaikeuttaa loukussa olevien selviytymistä. Eilisillan ja -yön aikana ei raunioista löytynyt enää yhtään hengissä olevaa ihmistä.

Onnettomuus sattui Katowicen kaupungin lähellä. Chorzowin teräsrakenteisen hallin sisällä kirjekyyhkynäyttelyssä oli poliisin mukaan satoja, mahdollisesti jopa tuhat ihmistä turman tapahtumahetkellä.

Joukossa myös ulkomaalaisia

Televisiossa haastateltu pelastushenkilöstön johtaja Kazimierz Krzowski uskoo kuolleiden määrän vielä kasvavan. Hänen mukaansa ruumiskoirat ovat löytäneet 13 paikkaa, joissa ruumiita vielä on, mutta kuolleiden määrää on mahdotonta arvioida.

Krzowskn mukaan yksi kuolleista on belgialainen. Myös loukkaantuneiden joukossa on myös ulkomaalaisia. Pelastushenkilöstö kertoi illalla loukkaantuneina olevan myös saksalaisia, tshekki ja slovakki.

Hallissa oli onnettomuuden sattuessa meneillään kirjekyyhkynäyttely.

(MTV3-STT-Reuters-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.