Puola pidätti miehen epäiltynä osallisuudesta Zelenskyin surmasuunnitelmaan

Puolassa on pidätetty mies, jonka epäillään auttaneen Venäjän tiedustelupalveluita suunnittelemaan Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin surmaamista. Asiasta kertoivat Puolan ja Ukrainan syyttäjät torstaina.

Puolalaismiehen epäillään hankkineen tietoja Venäjän sotilastiedustelulle ja "auttaneen Venäjän erikoisjoukkoja suunnittelemaan mahdollista salamurhayritystä" Zelenskyiä vastaan, sanottiin Puolan syyttäjien lausunnossa.

Lausunnon mukaan epäilty oli sanonut olleensa "valmis toimimaan Venäjän sotilastiedustelujen puolesta sekä solmineen yhteyden Venäjän kansalaisiin, jotka osallistuivat suoraan Ukrainan sotaan".

Ukrainan valtakunnansyyttäjä Andri Kostin sanoi, että epäillyn tehtävänä oli "kerätä ja välittää hyökkääjävaltiolle (Venäjä) tietoja Rzeszow-Jasionkan lentokentän turvatoimista" Kaakkois-Puolassa.

Zelenskyi käyttää usein tätä lentokenttää lähtiessään ulkomaanmatkoille. Sitä käyttävät myös muun muassa Ukrainaan matkalla olevat avustuskuljetukset.

Sodan kasvot: Näin Putin ja Zelenskyi ovat muuttuneet 0:43
Sodan kasvot: Näin Putin ja Zelenskyi ovat muuttuneet. Videolla Ukrainan ja Venäjän presidentit sodan alettua ja 2 vuotta sodan jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat