Punajuurikeitto ja etikkapunajuuret

Punajuurikeitto

  • 0,5 kg punajuuria
  • 1 iso peruna
  • 1 sipuli
  • n. l,2 l kanalientä tai vettä
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 0,5 dl väkiviinaetikkaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1-2 dl kermaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 laakerinlehti
  • voita tai ruokaöljyä

Kuullota kuoritut ja pilkotut punajuuret, sipulit sekä peruna tilkassa voita tai öljyä. Lisää sokeri ja etikka. Kaada päälle kanaliemi ja hauduta noin 1 tunti. Lisää keittoon mustapippuri ja laakerinlehti. Hauduta noin 15 minuuttia.Lisää kerma ja poista laakerinlehti. Soseuta keitto sauva-sekoittimella tasaiseksi ja tarkista suola.

Etikkapunajuuret

  • 2 kg punajuuria
  • vettä
  • merisuolaa
  • Mausteliemi:
  • 6 dl vettä
  • 4 dl väkiviinaetikkaa
  • 3 dl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 5 valkopippuria
  • 5 maustepippuria
  • 15 neilikkaa
  • 1 kanelitanko
  • pala tuoretta inkivääriä

Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Älä poista punajuurten juurta ja kantaa ennen keittämistä, jotta punajuuressa säilyy sen hehkeä väri. Kuori punajuuret ja laita ne puhtaisiin lasitölkkeihin. Voit säilöä punajuuret myös lohkoina tai viipaleina. Mittaa kaikki muut mausteliemen aineet kattilaan paitsi etikka. Kiehauta ja keitä n. 5 minuuttia. Lisää etikka ja kiehauta. Kaada kuuma liemi siivilän läpi punajuurien päälle ja sulje purkit tiiviisti. Jäähdytä ja säilytä viileässä.

Resepti: Henri Alen / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat