Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Punajuurikeitto ja etikkapunajuuret

Julkaistu 26.08.2004 06:00(Päivitetty 26.08.2004 11:17)

Punajuurikeitto

Cpyright MTV Oy2004
  • 0,5 kg punajuuria
  • 1 iso peruna
  • 1 sipuli
  • n. l,2 l kanalientä tai vettä
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 0,5 dl väkiviinaetikkaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1-2 dl kermaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 laakerinlehti
  • voita tai ruokaöljyä

Kuullota kuoritut ja pilkotut punajuuret, sipulit sekä peruna tilkassa voita tai öljyä. Lisää sokeri ja etikka. Kaada päälle kanaliemi ja hauduta noin 1 tunti. Lisää keittoon mustapippuri ja laakerinlehti. Hauduta noin 15 minuuttia.Lisää kerma ja poista laakerinlehti. Soseuta keitto sauva-sekoittimella tasaiseksi ja tarkista suola.

Etikkapunajuuret

Cpyright MTV Oy

  • 2 kg punajuuria
  • vettä
  • merisuolaa
  • Mausteliemi:
  • 6 dl vettä
  • 4 dl väkiviinaetikkaa
  • 3 dl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 5 valkopippuria
  • 5 maustepippuria
  • 15 neilikkaa
  • 1 kanelitanko
  • pala tuoretta inkivääriä

Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Älä poista punajuurten juurta ja kantaa ennen keittämistä, jotta punajuuressa säilyy sen hehkeä väri. Kuori punajuuret ja laita ne puhtaisiin lasitölkkeihin. Voit säilöä punajuuret myös lohkoina tai viipaleina. Mittaa kaikki muut mausteliemen aineet kattilaan paitsi etikka. Kiehauta ja keitä n. 5 minuuttia. Lisää etikka ja kiehauta. Kaada kuuma liemi siivilän läpi punajuurien päälle ja sulje purkit tiiviisti. Jäähdytä ja säilytä viileässä.

Resepti: Henri Alen / Ruokala

Lisää aiheesta:

Tunnettujen liköörikonvehtien valmistus lopetettu yllättäen: "Pitääkö juuri ennen joulua...?"Tätä aamupalaa ravitsemusterapeutti suositteleeReijo Laatikainen kertoo keinon ehkäistä muistisairauksia: "Merkittävä vaikutus"Wenla asuu lapsensa kanssa puolet vuodesta poissa kotoa – "Ei muuta kuin vauva kainaloon ja menoksi"Omistatko moottorikelkan? Varmista yksi asia – muuten vaarana "huomattavat kulut" Tutkimusväite: Jo yksi kevytlimu päivässä voi lisätä maksasairauden riskiä
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 11:05
    Ruoka

    Tunnettujen liköörikonvehtien valmistus lopetettu yllättäen: "Pitääkö juuri ennen joulua...?"

  • 08:15
    Ruoka

    Tätä aamupalaa ravitsemusterapeutti suosittelee

  • 06:43
    Muistisairaudet

    Reijo Laatikainen kertoo keinon ehkäistä muistisairauksia: "Merkittävä vaikutus"

  • Eilen19:21
    Perhe

    Wenla asuu lapsensa kanssa puolet vuodesta poissa kotoa – "Ei muuta kuin vauva kainaloon ja menoksi"

  • Eilen16:55
    Moottorikelkat

    Omistatko moottorikelkan? Varmista yksi asia – muuten vaarana "huomattavat kulut"