Punaiset pikkujoulupiirakat 22.11.2001

Toim. Kaarina Roininen

Pohjataikina:

4 dl vehnäjauhoja
1 dl muusijauhetta tai 2 dl perunahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
125 g margariinia tai voita
1 dl silputtua persiljaa
2 dl kylmää vettä

Täyte:

300 g pakastettuja katkarapuja tai 200 g savukinkkua
1-2 dl pieniä paprikakuutioita
1 tlk (n. 400 g) tomaattimurskaa
1 prk (n. 70 g) tomaattisosetta
1-2 valkosipulin kynttä puserrettuna
2 tl basilikaa
n. 1 tl mustapippuria
ripaus suolaa
2 dl juustoraastetta

Pinnalle:

1-2 dl juustoraastetta

1. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita joukkoon pehmeä rasva ja persiljasilppu.
2. Lisää kylmä vesi.Sekoita vain sen verran että aineet tasoittuvat. Anna taikinan turvota sen aikaa kun valmistat täytteen.
3. Valuta sulatetut katkaravut. Valuta tomaattimurskasta liemi.
4. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään. Jos käytät savukinkkua älä lisää täytteeseen suolaa.
5. Jaa taikina neljään-viiteen osaan. Kauli taikinapalat pellin pituisiksi ja noin 10 cm:n levyisiksi piiraspohjiksi ja nosta pellille leivinpaperin päälle. Käännä levyn reunat. Pellille mahtuu kaksi piiraspohjaa kerralla.
6. Jaa lusikalla piiraspohjille täyte ja levitä haarukalla tasaiseksi.
7. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
8. Paista leivonnaisia 225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.
9. Leivonnaiset voi myös pakastaa. Leikkaa tarjolle tuotaessa 3-4 cm:n levyisiksi viipaleiksi ja lämmitä uunissa.

Lue myös:

    Uusimmat