Punainen siskonmakkarakeitto (4 annosta)
- 400 g siskonmakkaroita
- 2 sipulia
- pieni pala selleriä sekä palsternakkaa
- 5 perunaa
- 1,5 l kasvis- tai lihalientä
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 1 tlk säilyketomaatteja
- chiliä
- suolaa
- pippuria
- muutama laakerinlehti
Paloittele sipulit, selleri, palsternakka sekä perunat. Freesaa ne öljyssä ja lisää tomaattipyre. Lisää liemi sekä mausteet ja anna keittyä kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä. Lisää lopuksi siskonmakkarat ja tarkista maku. Ripottele pinnalle vielä tuoretta yrttiä.
Persikkalehikäiset (4 annosta)
- 1 pkt lehtitaikinalevyjä
- 2 tlk säilykepersikoita
- 1 kananmuna
- 3 rkl sokeria
- 1 tl kanelia
Leikkaa lehtitaikina levyt kahtia ja nosta ne pellille leivinpaperin päälle. Valuta persikat hyvin ja leikkaa ne viipaleiksi. Nosta persikkaviipaleet lehtitaikinalevyjen päälle ja voitele reunat kananmunalla. Ripottele leivonnaisten pinnalle sokerikaneli seosta ja paista 200 asteisessa uunissa n.15 minuuttia. Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Reseptit: Alex Nurmi / Ruokala