Punainen kuhavokki 22.2.2000

toim. Ari Malmberg

2 punasipulia
2 valkosipulin kynttä
1 pieni punajuuri
3 porkkanaa
1 punainen paprika
noin 300 g kuhafileetä
(tai muuta kalaa)
appelsiini
1 rkl öljyä

100 g pikanuudeleita
Kastike:
1/2 dl soijakastiketta
1/2 appelsiinin mehu
1 rkl sokeria
2 rkl viinietikkaa
1/2 tl inkivääriä
1/2 tl chiliä
1 rkl maissintärkkelysjauhoja

Sekoita soijakstikeaineet pienessä kulhossa. Kuori sipuli ja valkosipuli. Hienonna valkosipuli ja leikkaa sipuli ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja suikaloi punajuuri ja porkkanat pieniksi tikuiksi.

Leikkaa myös paprika ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa kala sormenlevyisiksi paloiksi. Kuori puolikas appelsiini ja leikkaa se pieniksi paloksi. Keitä nuudelit kattilassa nopeasti melkein kypsiksi ja valuta.

Samaan aikaan kuumenna vokkipannussa 1 rkl öljyä ja kypsennä kalapalat nopeasti ja nosta ne pois. Kuumenna vokkipannulla uudelleen 1 rkl öljyä, lisää pannulle sipuli ja valkosipuli ja sekoita.

Lisää punajuuri-, porkkana- ja paprikasuikaleet. Sekoittele pannulla, kunnes kasvikset ovat hieman pehmenneet. Lisää appelsiinipalat ja kastike ja anna kiehahtaa. Lopuksi sekoita joukkoon kypsät nuudelit ja viimeiseksi kalapalat.

Lue myös:

    Uusimmat