Mainos

Pullorahojen verotukselle täystyrmäys: "Ei kai kukaan ole niin tyhmä, että ilmoittaisi?"

Ei onnistu, ei mitään järkeä. Suurin piirtein näin MTV3 Uutisten lukijat reagoivat sanomalehti Karjalaisen uutiseen, jossa muistutettiin tänään, että pullojenkeräys on veronalaista tuloa.

Muun muassa MTV Uutisten Facebook-sivuilla pullorahojen verotus tyrmätään kovin sanoin.

– No on se kummallista, jos joku viitsii siivoilla muiden jälkiä puistoissa ja tienvarsilla, että siitäkin pitäisi vielä veroja kerätä! Ja kukahan tätäkin ryhtyisi valvomaan?? Eikös juurikin ole kaupungeilta valitettu, kuinka kallista puistojen siivous ja siistinä pitäminen on?! Mitä jos kaupungit joutuisivat itse vielä säkeittäin pullojakin viikonloppujen jäljiltä siivoamaan? Käytännössä tuntuu kyllä moinen aika mahdottomalta, eräskin vastaaja toteaa.

Moni muukin pelkäsi, että uutinen verosta ei enää rohkaise pitämään paikkoja puhtaana.

– Metsään vaan kaiki muovit ja lasit! Niinkö?

– Avoimin mielin lukisin niistä harmaan talouden osa-alueista joissa todellisuudessa se harmaa/epäpuhdas raha kiertää... mutta se, että joku on aktiivinen ja kerää pullot ja tölkit luonnosta ja edistää siten myös siisteyttä ympäristöön, niin melkein sata väitän, että jokin kademielinen saanut viritettyä tämmöisestäkin uutisoitavan aiheen

– Mielestäni valtio saisi maksaa siitä hyvästä että joku vaivautuu pitämään paikat puhtaina. Eräillä festareilla kysyin yhdeltä pullonkerääjältä kannattavuutta. Parissa tunnissa oli saanut kasaan 300 euroa.

Moni ihmetteli kuinka pullonkeräyksestä saatuja tuloja oikein voidaan valvoa.

Verottajan mukaan pullorahojen verovalvonta perustuu lähtökohtaisesti kerääjän omaan aktiivisuuteen. Pullorahat lasketaan yhteen muiden ansiotulojen kanssa ja jos määrä on tarpeeksi suuri, niin verot täytyy maksaa.

Moni näki kuitenkin, että kyseessä on älyvapaa sääntö.

– Ei kai kukaan voi olla niin tyhmä, että ilmoittaisi verottajalle? Eihän sille ilmoiteta paljon muutakaan

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.