Mainos

Provinssirock aloitti festivaalikesän

Seinäjoen Provinssirock potkaisi tapansa mukaan festivaalikesän kunnolla vauhtiin. Noin 16500 rockin kuluttajaa yritti perjantaina pitää tunnelman lämpimänä. Se oli hankalaa, sillä sään puolesta lakeus puhui avauspäivänä kylmää kieltä.

Perjantai oli myös esiintyjäkaartin osalta vasta lämmittelyä. Provinssin varsinaiset täyt, kuten kotimainen vientivaltti HIM ja yhdysvaltalainen Rage Against The Machine, nousevat lavalle vasta lauantaina ja sunnuntaina. Provinssirockin pääsyliput menivät tänä vuonna kaupaksi poikkeuksellisen hyvin. HIMin tähdittämä lauantai myytiin loppuun vallan kokonaan.

"Tyhmää musiikkia tyhmille ihmisille"

Perjantain kylmästä säästä huolimatta yhdysvaltalainen Bloodhound Gang innosti yleisöä jopa vähentämään vaatteitaan. Yhtyeen metallista punkin kautta hip hopiin pomppiva sekameteli on Suomessa kummallisen suosittua. Albumi Hooray For Boobies kolkutteli syksyllä Suomen listan kärkisijoja.

-Tyhmää musiikkia tyhmille ihmisille, paljastaa viime vuonnakin Provinssirockissa esiintyneen ryhmän solisti Jimmy Pop Bloodhound Gangin menestyksen salaisuuden. Jimmy Pop myöntää, että menestys Suomessa ja vaikkapa Uudessa-Seelannissa on yllätys.
-Tuntuuhan se älyttömältä, että Hooray For Boobies on myynyt esimerkiksi Suomessa niin hyvin - on se sen verran hölmö levy. No, onhan se samalla aika hauska, määrittelee vuoden kuluessa jo kolmannen kerran Suomessa esiintyneen bändin lauluosuustaiteilija. Kahden Provinssikeikan lisäksi Bloodhound Gang nähtiin syksyllä Helsingin Tavastia-klubilla.

Lahtelaista hörhöilyä

Provinssirockin avauspäivän toinen ulkomainen esiintyjä oli tukevan soinnin takuutuote Queens Of The Stone Age. Perjantain kotimaisia nimiä olivat mm. illan viimeinen esiintyjä Neljä ruusua, Ultra Bra ja Tehosekoitin. Ilkka Alangon ruusut valloittivat viime vuoden suomenkielisellä levyllään entisen asemansa Suomi-rockin kärkipaikoilla takaisin yllättävänkin helposti. Ultra Bra on ollut rock-festivaalien kestosuosikki jo monena kesänä. Lahtelainen Tehosekoitin hyödyntää tehokkaasti kotikaupunkinsa ankean omituisuuden hörhöily- ja raggariperinteineen ja niittaa sen osaksi glam- tai mitä milloinkin -rockiaan.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.