Mainos

Proviisori huijasi lääkkeitä lääkärinä esiintyen

Mikkelin käräjäoikeus tuomitsi tänään 60 päivän ehdolliseen vankeuteen proviisorin, joka hankki työpaikoiltaan huumaavia lääkkeitä itselleen. Tuomio tuli väärennyksestä ja varkaudesta.

Mies soitti kahteen apteekkiin Hirvensalmella ja Mikkelissä ja esiintyi eteläsuomalaisena lääkärinä. Hän määräsi tekaistulle henkilölle yhteensä 1 680 tablettia lääkettä. Lääkemääräyksiä oli kahdeksan.

Toiminta tuli ilmi, kun mikkeliläisen apteekin henkilökunta tunnisti soittajan äänen. Työntekijät varmistivat lääkäriltä, ettei hän ollut koskaan määrännyt kyseistä lääkettä eikä tuntenut potilasta.

Proviisori kiisti soittaneensa lääkemääräyksiä. Hän väitti toimittaneensa lääkkeet apteekin sulkemisajan jälkeen potilaalle, jolla ei ollut Kela-korttia.

Käräjäoikeuden mukaan proviisori anasti lääkkeet itselleen. Oikeudellisesti on merkitystä vailla, luovuttiko hän niitä sittemmin toiselle vai ei.

Oikeus katsoi, että 42-vuotias proviisori oli toiminut vastuullisessa ja luottamuksellisessa asemassa ja teot olivat suunnitelmallisia ja pitkäkestoisia. Siksi rikokset eivät olleet sakolla sovitettavissa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.