Prinsessa Victorialla ja prinssi Danielilla suomalaissuunnittelijoiden koru

Suomalaissuunnittelijoiden koru nähdään prinsessa Victorian ja prinssi Danielin päällä. Korun suunnitelleet Heini Lehto ja Noora Kunttu haluavat tuoda korullaan esille Itämeren asiaa.

Suomalalaissuunnittelijoiden korut koristavat niin Tarja Halosen kuin prinsessa Victorian ja prinssi Danielin asuja. Heini Lehdon ja Noora Kuntun kauniit riipukset, solmioneulat, kalvosinnapit ja pinssit ovat hyvä teko Itämeren hyväksi.

Muotoilijat ja sisustusammattilaiset ammentavat töihinsä inspiraation sukellusharrastuksestaan. Sukelluskokemus Itämerellä avasi heidän silmänsä.

– Sukeltaessa pääsee lähelle luontoa, värien kirjoa ja muotojen moninaisuutta. Itämeressä sukeltaminen oli eri tavalla pysäyttävä kokemus. Ymmärsimme että jotain on tehtävä ja pian. Laitoimme kaiken osaamisemme peliin ja aloitimme oman projektin Itämeren rehevöitymisen ehkäisemiseksi, suunnittelijat kertovat.

Luovan yhteistyön tuloksena syntyi hyväntekeväisyyskoru Itämeren hyväksi. Korujen inspiraation lähtenä on käytetty luontoa ja materiaaleina luonnonmateriaaleja. Riipuksena, solmioneulana, kalvosinnappeina ja pinssinä saatavan korun tuotosta lahjoitetaan muun muassa Ilkka Herlinin perustamalle Elävä Meri -säätiölle 100 000 euroa. Vuodessa summasta on saatu jo puolet kasaan.

– Hartain toiveemme on kuulla hyviä uutisia Itämeren tilasta, kirkkaammista vesistä ja uhanalaisten lajien selviytymisestä. Räpylät on jo pakattuna valmiiksi sitä päivää odottamaan, suunnittelijat sanovat.

Lue myös:

MTV3/Helmi, Cocomms

Kuvat: Getty Images, Cocomms

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja