Prinsessa Dianan kuolinkuvat valkokankaalla Cannesissa

Kohudokumentti prinsessa Dianan kuoleman tutkinnasta saa ensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlilla. Dokumenttielokuva on närkästyttänyt sisällöllään britit, eikä sitä tulla näkemään elokuvateattereissa Britanniassa.

Näyttelijä-ohjaaja Keith Allenin ja pop-tähti Lily Allenin isän Unlawful Killing (suom. laiton surma) -dokumenttielokuva debytoi Cannesin elokuvajuhlilla. Elokuva on aiheuttanut raivoa jo ennen ensiesitystään, sillä se sisältää huhujen mukaan mustavalkoisen paparazzikuvan prinsessasta kuolinhetkenään. Kuvassa näkyy prinsessan kasvot selvästi.

Prinsessa Diana kuoli auto-onnettomuudessa vuonna 1997 yhdessä seurustelukumppaninsa Dodi Al Fayedin kanssa. Egyptiläinen liikemies, Mohamed Al Fayed, Dodin isä, tukee Allenin dokumenttiprojektia ja seisoo sen taustajoukoissa. Al Fayed on etsinyt heltymättömästi syitä poikansa ja prinsessa Dianan kuolemaan ja esittänyt monia julkisia syytöksiä kuningasperhettä kohtaan.

Dianaa pidetään pyhänä Briteissä, eikä kuvia kuolevasta prinsessasta ole julkaistu koskaan mediassa. Kuvat ovat kuitenkin internetissä helposti saatavilla.

90-minuuttinen elokuva nähdään Cannesissa perjantaina. Ohjaaja Allen suhtautuu ensiesitykseen The Guardian -lehden mukaan kauhunsekaisen innostuneesti.

MTV3/Helmi

Lähde: Guardian

Kuvat: Getty Images

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja