Kuningatar Elisabet, 94, ja prinssi Philip, 99, pääsivät vihdoin kesälomalle – matkustivat pohjoiseen suosikkilinnaansa

3:20
Prinssi Philip teki harvinaisen julkisen esiintymisen – mitä kuuluu kuningatar Elisabethin 99-vuotiaalle puolisolle?

Kuningatar Elisabet ja prinssi Philip pääsivät pitkän odotuksen jälkeen Skotlantiin Balmoralin linnaan.

Kuningatar Elisabet, 94, ja prinssi Philip, 99, ovat saapuneet Balmoralin linnaan kesän viettoon, kertoo People. Perinteisesti kuninkaallinen pari viettää kesänsä vuosittain Skotlannissa sijaitsevassa linnassa, joka on heille erittäin rakas paikka. Tänä vuonna oli kuitenkin epävarmaa, voivatko Philip ja Elisabet lähteä Balmoraliin koronapandemian takia. 

Elisabet ja Philip lensivät tiistaina 4. elokuuta Skotlantiin yksityiskoneella Aberdeenshireen, josta pariskunta kuljetettiin autolla Balmoralin linnaan. Pariskunnalla oli mukana kaksi koiraansa, jotka ovat kumpikin corgin ja mäyräkoiran risteytys. 

Tavallisesti kuningattaren saapumiseen linnaan liittyy vanhoja perinteitä. Yleensä Elisabet tarkastaa linnan kunniavartijan ennen kuin hän astuu sisälle linnaan. Koronapandemian takia moiset juhlallisuudet on kuitenkin tältä vuodelta peruutettu. 

Balmoralin linnan on toiminut jo 150 vuoden ajan kuninkaallisten yksityisenä asuntona. Vuonna 1845 kuningatar Victorian aviomies prinssi Albert osti skotlantilaisen linnan kuninkaallisen perheen käyttöön. Elisabet ja Philip kutsuvat usein sukulaisiaan viettämään heidän kanssaan aikaa linnassa, jossa pidetään illanistujaisia, juhlia, tanssiaisia, piknikejä ja metsästystapahtumia. Tänä vuonna Elisabet ja Philip kuitenkin todennäköisesti viettävät kesää Balmoralissa pitkälti kahden kesken muutamien henkilökuntansa jäsenten kansa koronapandemian takia. 

Vaikka Elisabet onkin lomalla Balmoralissa ollessaan, hän kuitenkin jatkaa osittain päivittäisiä töitään esimerkiksi käymällä läpi diplomaattisia asiakirjoja, jotka toimitetaan hänelle päivittäin kuuluisissa punaisissa laatikoissa. Lisäksi kuningatar pitää audiensseja sekä osallistuu joihinkin edustustilaisuuksiin – joskin tällä hetkellä virtuaalisesti, sillä korkean ikänsä takia kuningatar ja Philip ovat olleet käytännössä maaliskuusta asti eristyksissä koronaviruksen takia Windsorin linnassa. 

Heinäkuussa Elisabet ja Philip kuitenkin astuivat muutamaan otteeseen ulos eristyksestään. Kuninkaallinen pari osallistui pojantyttärensä prinsessa Beatricen häihin ja Philip luovutti vuosikymmeniä hallinnoimansa The Rifles -jalkaväkirykmentin kunniapäällikön tittelinsä ja tehtävänsä poikansa prinssi Charlesin vaimolle herttuatar Camillalle erityisessä seremoniassa. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja