Presidentti Niinistö saapui eduskunnan kahvitilaisuuteen erikoisen "taskuliinan" kanssa – puvuntaskusta pilkisti 50 euron seteli

2:00
Niinistö huomasi "taskuliinansa" aika nopeasti

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö saapui tänään valtiopäivien avajaiskahveille erikoisen asusteen kanssa.

Presidentti Niinistö avasi valtiopäivät istuntosalissa ja puhui uudelle eduskunnalle. Avajaisten jälkeen Niinistö osallistui puhemiehen vastaanottotilaisuuteen eli avajaiskahveille valtiosalissa. Kahveille saapuessaan Niinistön asustuksessa oli huomiota herättävä yksityiskohta.

Presidentin puvuntaskusta törrötti 50 euron seteli. Niinistö kätteli muita vieraita ja istuutui pöytään puhemies Antti Rinteen viereen, kunnes huomasi sulloa setelin syvämmälle taskuun.

Kirja: Niinistö karsastaa taskuliinoja

Sauli Niinistö ei ole taskuliinojen ystävä. Näin ainakin väittää Lauri Nurmen ja Matti Mörttisen Mäntyniemen herra -kirja, joka julkaistiin viime syksynä.

Kirjan mukaan Niinistö oli ohimennen kommentoinut SDP:n puheenjohtajalle Antti Rinteelle, ettei tällä ollut taskuliinaa rintapielessään. Niinistö oli sanonut, että "minäkään en tuollaista laittaisi ikinä".

 – Esimerkiksi vuonna 2014 Niinistöä häiritsivät Alexander Stubbin ja Carl Haglundin taskuliinat, Lauri Nurmi sanoi syksyllä Huomenta Suomen haastattelussa.

Rinteenkään rintapielessä ei valtiopäivien avajaisissa nähty taskuliinaa. Suurimpien puolueiden johtajista vain Pekka Haavistolla (vihr.) oli tänään puvussaan taskuliina.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja