Presidentti Niinistö ottaa osaa tasoristeysturman uhrien läheisten suruun: "Nuoret varusmiehet olivat liikkeellä isänmaan puolesta"

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ottaa osaa Raaseporin tasoristeysturmassa kuolleiden omaisten ja läheisten suruun.

– Nuoret varusmiehet olivat liikkeellä isänmaan puolesta. Matkan päättyminen monen kuolemaan ja monen vakavaan loukkaantumiseen on todellinen tragedia. Otan osaa kuorma-autossa ja junassa surmansa saaneiden uhrien omaisten ja läheisten suureen suruun. Toivon loukkaantuneille voimia selvitä onnettomuudesta. Ajatukseni ovat myös Uudenmaan prikaatin varusmiesten ja henkilökunnan luona, sanoo Puolustusvoimien ylipäällikkö Niinistö.

Turma sattui aamukahdeksalta Leksvallintiellä Skogbyssä Tammisaaressa, kun Uudenmaan prikaatin maastokuorma-auto törmäsi Karjaalta Hankoon matkalla olleesseen kiskobussi H382:een. Junassa oli VR:n viestinnän arvion mukaan onnettomuushetkellä seitsemän ihmistä. Yksi ihminen sai VR:n mukaan junassa sairauskohtauksen.

Poliisin mukaan törmäyksessä kuoli neljä ihmistä, joista yksi on junan matkustaja ja kolme varusmiestä. Maastokuorma-autossa olleista varusmiehistä neljä loukkaantui ja yksi selvisi vammoitta.

Etelä-Amerikassa työmatkalla oleva pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on myös ottanut osaa turmaan. Hän kirjoittaa asiasta Twitterissä.

17:11

Mainos

Lisää aiheesta

    Suosituimmat videot

    Uusimmat

     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja