Kuvat: Puolustusvoimien ajoneuvo tuhoutui täysin, ohjaamo irtosi auton rungosta: "Istuimet ja turvavyöt eivät tällaisessa törmäyksessä auta"

Lehtikuvan julkaisemista kuvista selviää, kuinka rajusti Puolustusvoimien maastoajoneuvo tuhoutui Raaseporin tasoristeysturmassa tänään aamulla. Turmassa kuoli ainakin neljä ihmistä, joista kolme ajoneuvossa ja yksi siihen törmänneessä VR:n kiskobussissa.

Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) pitää Maseja yleisesti ottaen turvallisina miehistön kuljetusajoneuvoina.

Hän toteaa, että jokainen kuolonuhri on liikaa, mutta kertoo Puolustusvoimissa tehdyn työtä turvallisuuden eteen.

– Esimerkiksi nyt tämä maastokuorma-auto Masi, jota tässä tapauksessa on käytetty varusmiesten kuljettamiseen. Siihen on viime vuosina turvallisuussyistä asennettu istuimet ja turvavyöt. Nehän eivät tietenkään tämänkaltaisessa yhteentörmäyksessä, jossa on juna maastokuorma-autoa vastassa, ole riittävästi auttaneet.

Varusmiehet istuvat Masin lavalla selät vastakkain turvavöissä, ja autoissa on myös turvakaaret. Tällöin Masien marssinopeus voidaan haluttaessa nostaa 80 kilometriin tunnissa, ministeri kertoo.

Niinistö on esittänyt syvän osanottonsa Raaseporin tasoristeysonnettomuuden uhreille ja heidän läheisilleen. Onnettomuudessa on tämänhetkisten tietojen mukaan kuollut neljä ihmistä ja useita on loukkaantunut.

Ministeri kertoo, että Uudenmaan prikaati on perustanut kriisiryhmän tarjoamaan apua tilanteessa.

– Onnettomuudessa surmansa saaneiden varusmiesten omaisia tavoitetaan parhaillaan.

Niinistö on ohjeistanut suruliputuksen alkavaksi tänään kello 12 kaikissa puolustushallinnon toimipisteissä.

MTV Raaseporissa – mitä viranomaiset kertovat tuhoisasta tasoristeysturmasta? 41:30

Lue myös:

    Uusimmat