Mainos

Presidentti Koivisto varoittaa eristäytymisestä

Presidentti Mauno Koivisto varoittaa suomalaisia etsimästä turvaa eristäytymisestä. Hänen mielestään voimme hakea yhteistä turvallisuutta vain yhdessä muiden maiden kanssa, ja mieluiten sellaisten maiden ja kansojen kanssa, jotka ovat samanlaisessa asemassa kuin me. Koiviston mukaan elämme hyvin erikoislaatuista aikakautta kansainvälisissä suhteissa.

-Monet asiat ovat muuttuneet varsin perusteellisesti. Totuimme elämään muuttuvissa, mutta vakaasti muuttuvissa oloissa. Ja nyt kohtaamme maailmassa tilanteen, joka onkin muuttumassa vaikeasti ennustettavalla tavalla. Presidentti Koivisto puhui YK:n ikäihmisten vuoden juhlassa Inkoossa. Presidenttipari toimii vuoden suojelijana. Kyseessä oli ensimmäinen yleisöpuhe, jonka hän piti mökkipaikkakunnallaan.

Rouva Koivisto tyytyväinen saamaansa palautteeseen


Rouva Tellervo Koivisto sanoi olevansa tyytyväinen saamaansa positiiviseen palautteeseen keskiviikkoisen televisiohaastattelunsa jälkeen. Huomiota herättäneessä haastattelussa rouva Koivisto puhui avoimesti avioliitostaan.

Rouva Koivisto suhtautuu kuitenkin epäröiden ajatukseen, että presidenttipari voisi toimia mallina nuoremman polven pareille, joiden liitot päättyvät yhä useammin eroon. Hänen mielestään toisille on hyvin vaikea ryhtyä malliksi ja aikakausikin oli heillä aivan toinen.

Presidentti Koivisto ei halunnut kommentoida puolisonsa haastattelua, ja oli selvästi vaivautunut kysymyksistä. Rouva Koiviston mukaan hänkin oli kuitenkin ohjelmaan varsin tyytyväinen. Ikäihmisten ongelmista Koivisto nostaisi esille mm. neuvonnan tarpeen.

Ne ikäihmiset, jotka eivät ole mukana esimerkiksi järjestötoiminnassa eivät osaa hakeutua tiedon lähteille, ja heitä varten olisi perustettava neuvontapisteitä esimerkiksi palvelukeskusten yhteyteen, katsoo rouva Koivisto.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.