Mainos

Presidentti Koivisto: Liikunta on ollut henkireikä

Tasavallan presidentin Mauno Koiviston mukaan liikuntaharrastus ja erityisesti lentopalloilu on ollut hänelle tärkeä henkireikä viimeiset 60 vuotta. Koivisto kertoo aloittaneensa lajin jo sodan keskellä.

- Jostain merkillisestä syystä vuonna 1943, kun meidän joukko-osasto oli niin sanotusti levossa, niin joku tuli Helsingistä ja kertoi tällaisesta pelistä. Useimmat meistä eivät olleet sellaisesta kuulleet puhuttavankaan. Sitä sitten innostuttiin kovasti, Koivisto kertoo MTV3:n haastattelussa.

Mauno Koivisto onkin lentopallopiireissä tunnustettu aktiivi, ja nykyään hänen palkintokaapistaan löytyy tukku veteraanien Suomen mestaruuksia. Viimeisimmät ovat vuodelta 2010.

Kerran viikossa Koivisto käy Sikariportaan veteraanijoukkueen harjoituksissa. Lentopallon lisäksi Koivisto on pitänyt kuntoaan yllä kävelemällä.

Hän myöntääkin lentopallon olleen selkeä henkireikä myös koko poliittisen uran ajan.

- Toiveet siitä, että pian pääsee iloisesti vähän kilpailemaan (urheilussa), on auttanut keventämään hankalia tilanteita. Liikunta on ollut minulle henkisesti välttämätöntä ja tietysti myös fyysisesti hyödyllistä.

Katso Jari Porttilan juttu (Seitsemän uutiset 7.3.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.