Ennakkoäänestys alkoi! Tämä pitää äänestäessä tietää

Ennakkoäänestys alkoi vilkkaasti keskustakirjasto Oodissa 2:18
Ennakkoäänestys alkoi vilkkaasti keskustakirjasto Oodissa keskiviikkoaamuna.

Presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen ennakkoäänestys alkoi tänään sekä Suomessa että ulkomailla sijaitsevissa ennakkoäänestyspaikoissa.

Ennakkoäänestys jatkuu kotimaassa ensi tiistaihin 23. tammikuuta asti. Ulkomailla voi äänestää ennakkoon tämän viikon lauantaihin 27. tammikuuta asti. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 28. tammikuuta.

Etkö vielä tiedä, ketä äänestäisit? Löydä ehdokkaasi MTV:n vaalikoneesta!

Nämä ovat presidenttien ehdokasnumerot

Ilmoitus äänioikeudesta on lähetetty kaikille äänioikeutetuille, joko paperipostina tai sähköisesti Suomi.fi-palvelussa.

Äänestäjä voi äänestää ennakkoon missä tahansa ennakkoäänestyspaikassa kotimaassa tai ulkomailla. Äänioikeusilmoitusta ei ole välttämätöntä ottaa mukaan, mutta kuvallinen henkilötodistus tarvitaan.

Presidentinvaalin ennakkoäänestys alkaa 10:28
Muista nämä asiat, kun menet äänestämään!

Ennakkoäänestyspaikkojen sijainnit ja aukioloajat voi tarkistaa netistä osoitteesta www.aanestyspaikat.fi

Jokaisessa kunnassa on vähintään yksi ennakkoäänestyspaikka, suuremmissa kunnissa useita. Yleensä ennakkoäänestyspaikat ovat auki kaikkina seitsemänä ennakkoäänestyspäivänä.

Presidentinvaaleissa tarvitaan todennäköisesti toinen kierros, koska kenenkään ehdokkaista ei odoteta saavan ensimmäisellä kierroksella yli puolta äänistä. Toisen kierroksen ennakkoäänestys alkaa 31. tammikuuta ja varsinainen vaalipäivä on 11. helmikuuta.

Edellisissä presidentinvaaleissa vuonna 2018 ennakkoon äänesti noin puolet äänioikeutetuista. Kuusi vuotta sitten vaaleissa tarvittiin vain yksi äänestys, koska Sauli Niinistö keräsi ensimmäisellä kierroksella äänistä 64,3 prosenttia ja valittiin suoraan jatkokaudelle.

Lue myös:

    Uusimmat