Pöytyän Pasi-turmassa loukkaantuneet varusmiehet päässeet jo sairaalasta: "Se vaunuhan on rakennettu kestämään miinaan ajon"

Yhdeksän varusmiestä loukkaantui tieliikenneonnettomuudessa Pöytyällä – everstiluutnantti kertoo mitä tapauksesta tiedetään 2:35
Yhdeksän varusmiestä loukkaantui tieliikenneonnettomuudessa Pöytyällä – everstiluutnantti kertoi perjantaina, mitä tapauksesta tiedettiin

Yhdeksän varusmiestä loukkaantui lievästi perjantaina, kun Pasi-panssariajoneuvo ajoi ojaan ja törmäsi kallioon Pöytyällä. Everstiluutnantti kertoi maanantaina kaikkien varusmiesten olevan hyvässä kunnossa.

Porin prikaatin everstiluutnantti Matti Honko kertoo MTV Uutisille, että onnettomuudessa selvittiin enemmän tai vähemmän säikähdyksellä.

– Tietojeni mukaan kaikki ovat eilen päässeet takaisin varuskuntaan ja sieltä viikonloppuvapaalle, kenelläkään ei ollut vakavampia vammoja.

Kaikki varusmiehet oli toimitettu terveyskeskukseen tai sairaalaan tarkastettavaksi. Hongon mukaan vammojen odotettiinkin jäävän lieviksi, mutta kaikki tietenkin tarkastettiin asianmukaisesti. Osa oli saanut vammoja pään alueelle.

Ojaan ajanut vaunu oli Puolustusvoimien XA-180-mallinen panssaroitu miehistönkuljetusvaunu, tuttavallisemmin Panssari-Sisu eli Pasi.

– Se vaunuhan on rakennettu kestämään miinaan ajon. Jos se ojaan ajaa, niin ei siinä henkilöstölle pitäisi pahoin käydä, etenkin jos turvavyöt ovat kiinni, Honko kuvailee.

Hongolla ei tarkkaa käsitystä onnettomuuden syystä, vaan sitä tutkii Lounais-Suomen poliisi.

Lue myös:

    Uusimmat