Yhdeksän varusmiestä loukkaantui, kun Puolustusvoimien panssariajoneuvo suistui ojaan Pöytyällä – näin everstiluutnantti kommentoi onnettomuutta

Yhdeksän varusmiestä loukkaantui tieliikenneonnettomuudessa Pöytyällä – everstiluutnantti kertoo mitä tapauksesta tiedetään 2:35
Yhdeksän varusmiestä loukkaantui tieliikenneonnettomuudessa Pöytyällä – everstiluutnantti kertoo mitä tapauksesta tiedetään.

Pöytyällä on tapahtunut liikenneonnettomuus, jossa Puolustusvoimien panssariajoneuvo suistui ojaan ja törmäsi kallioon, tiedottaa Lounais-Suomen poliisi. Yhdeksän varusmiestä loukkaantui.

Onnettomuus tapahtui Oripääntiellä noin neljä kilometriä Yläneeltä Varsinais-Suomessa.

Porin prikaatin everstiluutnantti Matti Honko kertoo MTV Uutisille, että Puolustusvoimien XA-180-mallinen panssaroitu miehistönkuljetusvaunu suistui tieltä ojaan. Ajoneuvo tunnetaan myös nimellä Panssari-Sisu eli Pasi. 

– Kaikki onnettomuudessa loukkaantuneet olivat ajoneuvon kyydissä, Honko sanoo. 

Honko vahvistaa, että kyydissä olleet varusmiehet ovat saaneet vammoja raajoihin ja pään alueelle.

Sen tarkempaa tietoa Hongollakaan ei ole loukkaantuneiden tämänhetkisistä terveydentiloista.

– Tässä kohtaa on ehkä niin, että no news is good news. Eli kun mitään vakavampaa ei ole ilmennyt, niin silloin meillekään ei ole siitä tiedotettu.  

STT:n tietojen mukaan viisi varusmiestä on jatkohoidettavana ja tarkastettavana terveyskeskuksessa, kolme on viety alueelliseen sairaalaan ja yksi Turkuun. 

Honko pitää onnettomuutta valitettavana asiana, muttei kuitenkaan erityisen poikkeuksellisena.

– Ei näitä siltikään joka viikko tai kuukausi tapahdu. 

Poliisi on ilmoittanut tutkivansa onnettomuuden syytä.


Lue myös:

    Uusimmat