Mainos

Potkut Attendolta saanut hoivakodin johtaja: Työnantaja pyysi pienentämään hoitajamitoitusta ja lähetti tarkastusten pelossa listan asioista, jotka täytyi korjata pikaisesti

2:16
Virpi Montonen ja Tehy pitävät irtisanomista perusteettomana.

Attendo lähetti hoivakotien johtajille mediarummutuksen käynnistyttyä ryhmäsähköpostin, jossa listattiin mitkä asiat pitää pikaisesti olla kunnossa kun kunnat lisäävät yllätystarkastuksiaan. Postissa johtajia kehotettiin esimerkiksi laittamaan hoitajien paikat auki.

Joroisten hoivakodin irtisanottu johtaja Virpi Montonen sai saman postin.

– Sehän kertoo siitä, että asiat eivät ole kunnossa. Jos ne olisivat kunnossa miksi tällainen kehotus olisi sitten annettu, Montonen ihmettelee MTV uutisten haastattelussa.

Ammattijärjestö Tehyn mukaan Attendon aikaisempi esimiehille antama ohjeistus ja tuki on ollut koko ajan päinvastainen.

– Mediamylläkkää yritetään nyt hallita sillä, että hoivakotien johtajien päät pannaan pölkylle asioista joihin he eivät yrityksistä huolimatta ole voineet vaikuttaa, Tehystä arvioidaan.

Vetoomukset valuivat hukkaan

Montonen yritti tuloksetta saada yksikköönsä lisää tekeviä käsiä. Tarve olisi ollut yksi sairaanhoitaja ja useampia koulutettuja lähihoitajia.

 – Sain työnantajalta palautetta, että minun pitäisi päinvastoin vähentää mitoitusta.

Montonen löysi koulutetun hoitajan rekrytointifirman kautta, mutta ei saanut lupaa palkkaamiseen.

Viime syksynä Attendon esimiestasolta ehdotettiin, että Joroisten hoivakotiin palkattaisiin filippiiniläinen hoiva-avustaja koulutetun lähihoitajan tilalle.

– En suostunut siihen, koska se olisi vaarantanut esimerkiksi lääketurvallisuuden. Siinä oli myös kielimuuri ongelmana, Montonen huomauttaa.

Montonen: Minusta tehtiin syntipukki

Joroisten hoivakodissa työnantajan edustajat puuttuivat työvuorolistojen liian suuriin työntekijämääriin. Myös sijaisten tuntimääriin ja työvuorojen pituuksiin puututtiin, ammattijärjestö kertoo.

Attendo listasi Montosen irtisanomisperusteiksi samoja asioita jotka tarkastuskäynneillä todettiin vakavimmiksi puutteiksi. Montonen oli yrittänyt saada muutosta samoihin ongelmiin.

– Minut leimattiin syntipukiksi, vaikka ne ongelmat eivät johdu minusta vaan isommasta organisaatiosta. Minua pidettiin varmaan hankalana tyyppinä kun nostin ne esiin.

Montonen hämmästelee myös sitä, että Attendon edustajat tulivat hänen kotiinsa vaatimaan yhtiölle kuuluvaa omaisuutta takaisin.

– Koin sen uhkailuksi ja jouduin pyytämään henkilöä poistumaan. Ilmoitin, että palautan tietokoneen kun tulen hakemaan työpaikalta henkilökohtaiset tavarani.

Attendo ei halunnut maanantaina kommentoida MTV Uutisille yksittäistä työsuhdetta.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja