Mainos

Posti kulkee jälleen Jyväskylässä ja Oulussa

Jyväskylän ja Oulun postien epäilyttävät kirjelähetykset on tutkittu ja toiminta niissä jatkuu nyt normaalisti.

Postin Jyväskylän terminaali on saanut viranomaisilta luvan jatkaa toimintaansa normaalisti. Elintarvikeviranomaiset ovat analysoineet terminaalista otetut näytteet, eikä niissä ole todettu mitään vaarallista, kertoo Suomen posti. Jyväskylän terminaali jouduttiin epäilyttävien lähetysten johdosta sulkemaan osin tiistai-iltana.

Eristetylle alueelle panttiin jääneet lähetykset käsitellään postin muaan mahdollisimman pian, ja ne toimitetaan eteenpäin. Posti arvelee, että Jyväskylässä postinkulku voi vielä myöhästyä, mutta esimerkiksi kaupungin alueella postia jaetaan huomenna jo normaalisti.

Myös Oulussa postikeskuksen kirjelajittelu on terveysviranomaisten luvalla voitu käynnistää uudelleen. Postikeskuksen kirjelajittelu jouduttiin keskeyttämään viime yönä postivirrasta löytyneen epäilyttävän "pulverilähetyksen" vuoksi. Oulun keskustassa ei tänään ole jaettu postia eikä pääpostin asiakaspalvelu ole ollut avoinna jakelutoimipaikasta löytyneen epäilyttävän lähetyksen vuoksi. Oulun pääposti on nyt tutkittu ja desinfioitu ja pääpostin asiakaspalvelu ja jakelu toimivat huomenna normaalisti.

Lapin postinjakelussa ja postinkulussa Etelä- ja Pohjois-Suomen välillä on lähivuorokauden aikana edelleen viiveitä.

Epäilyttäviä lähetyksiä myös Turussa, Kuopiossa ja Lahdessa

Viime vuorokauden aikana epäilyttäviä lähetyksiä on otettu pois postivirrasta myös muun muassa Turussa, Kuopiossa ja Lahdessa. Viranomaiset ovat noutaneet lähetykset ja tutkintatoimenpiteiden jälkeen antaneet luvan jatkaa työskentelyä.

Tähän mennessä tutkitut näytteet ovat osoittautuneet törkeäksi ilkivallaksi, eikä niistä ole löytynyt mitään pernaruttoon viittaavaa. Posti kertoi tänään tekevänsä kaikista tapauksista rikosilmoituksen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.